Либералите на премиера Лудовик Орбан и социалдемокрадите от PSD си

...
Коментари Харесай

Изборите в Румъния: Резултатът е на кантар, либералите обявиха победа |

Либералите на премиера Лудовик Орбан и социалдемокрадите от PSD " си дишат във врата " за успеха в провежданите през днешния ден парламентарни избори в Румъния, демонстрират екзит половете.

Очаква се Лудовик Орбан да получи мандат за сформиране на държавно управление, най-вероятно с дребната центристка група USR-Plus, даже в случай че финалният резултат покаже, че той губи с малко, предвижда Ройтерс.

Орбан разгласи победа за либералите (PNL), въпреки че екзит половете демонстрират нееднозначна картина. Според данните на INSOMAR партията на министър-председателя печели 32% от гласовете, а социалистите - 28%. Според друга организация, Curs-Avantgarde, резултатът е още по-близък - 30,5% на 29%.

Според двете организации USR-Plus взема около 16% от гласовете.

Данните са настоящи към 17:00 - два часа преди края на изборния ден.

Според други данни, представени от румънския в. " Котидианул ", PSD излиза отпред. Вестникът цитира настоящи към 17:30 екзит полове, в които не са включени гласовете на диаспората. Според тях ръководещата Национално-либерална партия (PNL) е получила 29,1 на 100 от гласовете за Сената и 29 на 100 от тези за Камарата на депутатите, до момента в който Социалдемократическата партия PSD е спечелила 30,6% от гласовете за Сената и 30,5% от гласовете за Камарата на депутатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР