Левски започва участието си в Лигата на конференциите в 22:00

...
Левски започва участието си в Лигата на конференциите в 22:00
Коментари Харесай

Левски стартира участието си в Лигата на конференциите

Левски стартира присъединяване си в Лигата на конференциите в 22:00 часа довечера. В Скопие " сините " се изправят против Шкупи в първи мач от втория квалификационен кръг на конкуренцията. Мачът ще се излъчва по БТВ Екшън.

В предходния кръг домакините победиха с 5:0 като посетител литовския Хегелман и след непретенциозно 0:0 вкъщи продължиха напред. Левски сподели " две лица в турнирните си мачове - загуба с 1:2 от ФК ЦСКА 1948 Сф на " Герена " и победе над 3:1 Ботев Пд на " Колежа ". В първата среща отборът сподели, че е уязвим доста при статичните положения - и двата гола пристигнаха от такива обстановки. Тази наклонност бе затвърдена и в Пловдив. Именно на тези елементи треньорът Николай Костов обърна внимание преди визитата на " Арена Тоше Проески ". Позитивите бяха от конфликта с жълто-черните. Тогава сините демонстрираха, че могат по-трайно да владеят топката, да бъдат доста рискови по фланговете посредством Велтон и Роналдо. Както и, че умеят да разчитат на положителното придвижване сред линиите на налагания самоуверено Джевад ел Джемили, който показва добър ориентиран удар.
 Левски към този момент е в Скопие
Левски към този момент е в Скопие

Без Петрис

В състава на Николай дебютантите на континенталната сцена са малко на брой, в случай че не броим младоците Кристиян Йовов и Преслав Бачев. Дори юношата Асен Митков е играл в такива борби. Първа среща в евротурнирите ще изиграят Ел Джемили и вратарят Пламен Андреев, който обаче към този момент година е титуляр. Дебюти чакат ново попълнение - френският нападателен халф Хасими Фадига, както и взетият през зимата Рикардиньо.

Треньорът на Левски Николай Костов за първи път ще изведе роден тим в евротурнирите. Той обаче има 8 дуела с задгранични отбори (2 с Банатс и 6 с Металург Донецк) има 4 победи, 2 равенства и 2 загуби при голова разлика 15:11. Той е отстранявал и два противника, в този момент е ред на трети.
 Теренът на „ Тодор Проески “ в извънредно положение за Шкупи – Левски
Теренът на „ Тодор Проески “ в извънредно положение за Шкупи – Левски

През предходната година на тази фаза Левски отстрани привидно непостижим противник - четвъртфиналиста в шампионата ПАОК. През тази акция съперникът е надалеч по-поносим. И " сините " са длъжни да се възползват от този факт. Преди 12 месеца еуфорията бе голяма, само че последва приземяване против Хамрун. Прескачане на тази фаза ще донесе по този начин нужното успокоение.

При елиминиране на Шкупи Левски ще се изправи в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите против спечелилия от двойката Апоел Беер Шева (Израел) - Панавежис (Литва). Тоест, ще може да мечтае за класиране на плейофите, което носи чист доход от 750 хиляди евро. А попадане в същинската фаза е оценено от УЕФА на 2.94 милиона евро. За сините обаче тези числа са още в областта на " гладна кокошка просо сънува ". Наред е Шкупи.

ШКУПИ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ШКУПИ (3-5-2): Илязи; Тошевски, Илиески, Пинтер; Тимовски, Путита, Хамиди, Алберт, Ричков; Сифъс, Трапановски

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Андреев; Петрис, К. Димитров, Кордоба, Цунами; А. Митков; Роналдо, Ел Джемили, Краев, Уелтон; Рикардиньо

СЪДИЯ: Давид Фуксман

СТАДИОН: " Тоше Проески Арена ", Скопие

НАЧАЛО: 22:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР