Мъж е изписан от една болница, върнат от втора, а

...
Мъж е изписан от една болница, върнат от втора, а
Коментари Харесай

Пациент с тежка бъбречна инфекция е бил върнат от болница в София, започва проверка

Мъж е изписан от една болница, върнат от втора, а в третата, където е признат, откриват, че е с тежка бъбречна зараза.

Оценката на медиците е, че пациентът е на ръба да мине на хемодиализа.

Закъсняла ли е диагнозата?

Бащата на Даниела Райчева Пламен излиза от болничното заведение в Перник, където го лекуват след кръвоизлив от язва, в четвъртък. Оттам е изписан със умозаключение " без медицински риск ".

По-късно обаче още веднъж се утежнява, а откакто и персоналната лекарка отхвърля да пристигна на адрес, фамилията потегля към най-голямата незабавна болница у нас – „ Пирогов “.

„ Вадим персоналната карта, дамата там я поглежда и споделя: „ О, но вие сте от Перник. Вие там болница си имате, ходете си там се лекувайте, за какво идвате тук? “ Не можех да допускам на ушите си. Баща ми беше бледен, не можеше да приказва “, споделя Даниела Райчева пред БТВ.

Мъжът е прегледан и са му пуснати кръвни проучвания. В амбулаторния лист в рубрика " Терапия " го насочват назад към болничното заведение в Перник. След това мъжът е откаран в болница „ Св. Анна “. Там медиците откриват, че е с тежка зараза на бъбреците и тежка дехидратация. А откакто схваща за случая, шефът на „ Пирогов “ изпраща документално опрощение до фамилията. 

„ За какво ми се извиняват - че татко ми беше в тежко положение и беше на крачка от сепсис? През сълзи на очите ми сподели: „ Дани, апелирам те, желая си у дома. Прибери ме у дома, желая да си умра в къщи. “ Да видиш татко си в това положение да чуеш тези думи - не ги поисквам на никой “, сподели още Даниела.

От „ Пирогов “ разясняват пред БТВ, че по случая е назначена вътрешна инспекция.

Ръководството на болничното заведение е изрично, че хората са с равни права и не могат да бъдат разделяни по никакви признаци. „ В болница " Пирогов " постоянно са получавали помощ всички най-тежки, даже безнадеждни незабавни случаи в София и България. Поведение на назадничавост не се приема и няма да бъде толерирано, в случай че има такова “, обявиха още от болничното заведение.

Лечението на Пламен продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР