Левски спечели изключително трудно с 1:0 у дома срещу Хебър

...
Левски спечели изключително трудно с 1:0 у дома срещу Хебър
Коментари Харесай

Левски победи Хебър с гол на Роналдо в четвъртата минута от добавеното време

Левски завоюва извънредно мъчно с 1:0 вкъщи против Хебър в финален мач от осмия кръг в Първа лига. Гол на Роналдо в четвъртата минута на спомагателното време обезпечи скъпия триумф за " сините " след отпадането им от Лигата на конференциите.

Преди първия съдийски сигнал на Васимир Ел-Хатиб феновете и футболистите уважиха с овации паметта на починалите в злополука " сини " ентусиасти след първия мач против Айнтрахт Франкфурт от плейофите в Лигата на конференциите.

В началните минути пазарджиклии бяха добре подредени в отбрана и не позволиха рискове в наказателното си поле.

В осмата минута Роналдо стреля, само че след рикошет Матвей Игонен съумя да улови топката.

Четири минути по-късно Атанас Кабов проби, влезе в наказателното поле на домакините и шутира неопределено. Веднага по-късно Никълъс Пенев проби и пусна за Ангел Бастунов, чийто удар от близко мина над напречната греда.

В 18-ата минута Фадига подаде на Асен Митков и той би от отдалеченост, само че неопределено.

След 25 минути игра преди почивката Хосе Кордоба имаше добър късмет да се разпише. Защитникът от Панама скочи високо и засече с глава центриране от ъглов удар. Топката се удари в земята, мина в непосредствена непосредственост до вратата и излезе отвън терена без никой да успее да играе с нея.

Осем минути по-късно Роналдо направи сериозен пропуск пред вратата на гостите. Бразилецът Уелтън центрира по земя от аутлинията, само че неговият съотечественик не можа да нанесе удар, макар че беше в рискова непосредственост до вратата на Хебър.

В 35-ата минута Дважад Ел Джемили навлезе към центъра и опитва шанса си с отдалечен удар, а топката тупна подло пред Игонен, само че вратарят на гостите мазета.

В последните секунди на първата част Фадига излезе на чиста позиция и откри Роналдо след осъществяване на статично състояние. Получи се огромно безредие в наказателното поле, а двата удара на дясното крило бяха блокирани от отбраната на тима от Пазарджик.

След почивката домакините още веднъж не съумяха да наложат сериозен напън. " Сините " владееха много повече топката, само че не успяваха да основат рискове пред вратата на Хебър.

След близо един час игра старши треньорът на столичани Николай Костов направи четири смени на веднъж. От аварийна пейка влязоха Жереми Петрис, Андриан Краев, Асен Чандъров и Илиян Стефанов, като замениха Джавад Ел Джемили, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков и Асими Фадига.

В 73-тата минута Левски направи още един сериозен пропуск. Цунами подаде за Асен Чандъров и той с глава смъкна към Илиян Стефанов, чийто шут беше неакуратен.

В спомагателното време Дарлан центрира от фаул, само че Цунами не съумя да доближи топката и тя напусна терена в навън.

В четвъртата минута от продължението Роналдо би от въздуха след безредие пред вратата на Хебър, топката се отби в Стефан Цонков и влезе във вратата на гостите.

След този трагичен триумф Левски има 12 точки, до момента в който отборът от Пазарджик е с точка по-малко.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР