Левски се намира в най-черната си серия срещу роден противник.

...
Левски се намира в най-черната си серия срещу роден противник.
Коментари Харесай

Левски няма грешка срещу Лудогорец за Купата, не така стоят нещата за първенство

Левски се намира в най-черната си серия против роден съперник. Вече 12 мача " сините " нямат триумф против Лудогорец, сочи статистиката на сътрудниците от " Меридиан Мач ".
 Павел Върба: Неуспешните резултати на Левски в шампионата са неприятна вест за Лудогорец
Павел Върба: Неуспешните резултати на Левски в шампионата са неприятна вест за Лудогорец

Наставникът с изявление за клубния уебсайт преди борбата със " сините " от 1/4-финала за Купата

Не по този начин обаче стоят нещата в шампионата за Купата на България. Левски и Лудогорец за трети път ще се изправят един против различен по пътя към трофея на следващия ден. Разликата в класите в първия случай, разумно, е била доста огромна. И то напълно в интерес на " сините ". Фортуна среща двата отбора в края на 1968 година, малко след един от най-епохалните мачове в историята на Левски - погрома над ЦСКА със 7:2. Знаменателната победа над " алените " е на 17 ноември, а дуелите с Лудогорец от 1/16-финалите за Купата (б.р. тогава на Съветската Армия) са на 11 и 15 декември. Първият мач е в Разград и приключва 1:1. Точен за гостите е Георги Соколов.
 Ръководството на Левски: Пълна поддръжка към Петър Хубчев и екипа му!
Ръководството на Левски: Пълна поддръжка към Петър Хубчев и екипа му!

" Сините " шефове излязоха с декларация на формалния уебсайт на клуба

Във втория дуел " сините " не оставят шансове на противника и го побеждават с 4:0. Този път Соколето бележи два гола, а останалите са дело на Борислав Богданов и Стефан Павлов - Фифи Перото. Интересното е, че Лудогорец по това време не е част даже от Северната " Б " група. Същият сезон " орлите " започват в трета дивизия, само че съумяват да стигнат до промоция.

Доста по-пресни са спомените от последния конфликт сред двата отбора в шампионата. Той бе на полуфиналите през сезон 2014/15. Първата среща в Разград приключи 0:0. Драмата в реванша бе огромна. В 80-ата минута реферът Ивайло Стоянов анулира за противоречиво нарушаване гол на " орлите ". В самия завършек на мача Роман Прохазка хвърли топката от тъч, тя попадна в Антонио Аниете, който с доста мощен удар я изпрати в мрежата зад Владо Стоянов и взриви трибуните на " Герена ". За " сините " този дуел бе от голямо значение, защото в състезание те бяха във втората шестица и Купата им бе последната вяра за трофей. Положението и в този момент е сходно. Тогава обаче Левски загуби финала от Черно море в Бургас с 1:2 след продължения и черната серия от липса на оценки се задълбочи.
 Георги Петков: Няма метод Левски да банкрутира
Георги Петков: Няма метод Левски да банкрутира

" От много време не бях виждал Славия да играе по този метод и то на " Герена ", съобщи стражът на " белите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР