Левски се абонира за победите след края на редовното време,

...
Левски се абонира за победите след края на редовното време,
Коментари Харесай

С много късмет Левски победи Хебър с 1:0

Левски се абонира за успехите след края на постоянното време, откакто пречупи и Хебър с 1:0 с попадение на Роналдо в 94-ата минута. Двубоят от 8 кръг бе самобитно Дежа вю за столичния гранд, откакто по-рано през сезона по сходен метод бяха победени Шкупи и Апоел (Беер Шева), а против Ботев Враца триумфът пристигна в последните минути. Асими Фадига пък взриви стадион " Васил Левски " в 96-ата минута против Айнтрахт за 1:1. Сега в създател на победното попадение се трансформира Роналдо, чието попадение на " Герена " изхвърли и израелцците през април. 

Двубоят в София бе лишен от театър, а " сините " изпитваха съществени компликации за пренастройка на вълна шампионат след отпадането от Айнтрахт на прага на групите в Лигата на конференциите. За " сините " това бе първи дуел в елита от 3 седмици, откакто срещите с Пирин и Арда бяха отсрочени. Старши треньорът Николай Костов направи редица рокади в състава, което едвам не му изигра неприятна смешка. Извън групата остана Рикардиньо, с цел да може да бъде спазена квотата на футболисти без европейски паспорт. Освен това нападателят бе ударен в главата във Франкфурт и напусна оцапан с кръв. Резерва бе капитанът Андриан Краев, а също е Жереми Петрис. За похлупак и визитата на " Георги Аспарухов " не бе уместно - към 5500 души.

Двубоят стартира с минута безмълвие, а в 5-ата минута на срещата почитатели и футболисти на двата отбора приветстваха борещия се онкологично заболяване Петър Хубчев. Първата по-любопитна обстановка пък се откри пред гостите, откакто Ангел Бастунов бе открит в наказателното поле, само че ударът му мина над вратата. Отговорът на " сините " не закъсня. Първо Асен Митков стреля от отдалеченост, само че без резултат, а по-късно удар с глава на Фадига бе избит пред голлинията от защитник на Хебър.

В минутите до края на полувремето отборът на Николай Костов обсади вратата на Игонен, само че eстонецът направи няколко положителни спасявания. Най-доброто от тях бе при изстрел на Ел Джемили от отдалеченост. Най-хубавата офанзива на домакините пристигна в добавеното време преди почивката, когато след заучено състояние от фаул " сините " разиграха с бързи подавания, само че от чиста позиция Роналдо не съумя да нанесе решителен удар. Бразилецът на няколко пъти не бе съсредоточен в миг, когато трябваше да стреля.

Втората част не стартира по усета на " сините ", а преди да е минал час игра Костов предприе ексцентричната четворна промяна - на терена се появиха по едно и също време Андриан Краев, Илиян Стефанов, Асен Чандъров и Жереми Петрис. Теренът напуснаха Асен Митков, Асими Фадига, Галчев и Ел Джемили. С нищо обаче играта на Левски не се увеличи като качество. Положенията пред вратата на гостите секнаха. 

Най-чистата обстановка се откри в 72-ата минута пред Илиян Стефанов. Нападателят се озова самичък против Игонен, само че не съумя да нацели топката и тя излезе разочароващо в навън. Видимо " сините " страдаха

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР