Левски продължи с трагичното си представяне и допусна четвърта загуба

...
Левски продължи с трагичното си представяне и допусна четвърта загуба
Коментари Харесай

Треньорът на "Левски" подаде оставка след 1:3 в Пловдив

" Левски " продължи с трагичното си показване и позволи четвърта загуба в първите си 5 мача през сезона. " Сините " изгубиха с 1:3 гостуването си против " Ботев " (Пд) и потвърдиха, че успеха в предходния кръг против " Царско село " е била по-скоро кратковременен проблясък. В резултат на несекващото затъване треньорът Живко Миланов подаде оставка.

На стадиона в Коматево отборът на " Левски " изглеждаше отчайващо, изключително в отбрана. Футболистите на " Ботев " усетиха това и, въодушевени от почитателите си, се възползваха оптимално. Още в 12-ата мин. Антоан Бароан вкара гол, който обаче бе анулиран след намесата на VAR.

С това обаче шансът за " Левски " завърши и тимът мина през всевъзможни неприятности. Точно преди почивката, в доста значим от психическа точка миг, бе отсъдена дузпа за " Ботев ", за нарушаване на Патрик-Габриел Галчев против откъсващия се Па Конате. Това бе " гарнирано " и с червен картон за Галчев и по този начин " сините " останаха с човек по-малко за втората част. Веднага по-късно те към този момент губеха с 0:1, откакто възобновеният от контузия Тодор Неделев вкара дузпата. Това бе първи гол за национала от август м.г. насам.

В 66-ата мин. последва нов малшанс за гостите - Симеон Славчев си вкара автогол, при опита си да попречи на нападателя на " Ботев " Атанас Илиев. Ситуацията стана още по-зле за " Левски " в 75-ата мин., когато Бароан вкара този път постоянно попадение - 3:0.

До края " сините " съумяха само да понижат резултата, откакто влезлият като запаса Радослав Цонев вкара в 80-ата мин. дузпа, дадена за фаул на Филип Филипов против Здравко Димитров.

Така " Ботев " продължи безгрешната си домакинска серия от началото на шампионата с трета победа от три мача и оглави краткотрайното класиране.

Продължаващото проваляне на " Левски " предизвика Живко Миланов да разгласи, че поема виновността и подава оставка. Тя ще бъде прегледана на следващия ден от управлението на клуба. " Дузпа с червен картон бе определящо. Опитаха се момчетата да се върнат, само че с човек по-малко е много мъчно. А и след този автогол... Трябва да си поемем виновността, както и аз. На момчетата им е нужна нова мотивация. Бих си поел отговорността. Искам да кажа, че на следващия ден ще приказвам с управлението. Подавам си оставката като старши-треньор на " Левски ". Да решат хората, които ръководят какво ще се случва оттук насетне. Аз в никакъв случай не съм бил старши-треньор. Опитах се да оказа помощ до един миг, само че оттук насетне момчетата сами би трябвало да излязат от тази дупка. Аз съм сигурен, че ще го създадат. Просто е нужно неизменност. Не може един мач да играеш на положително равнище и в идващия да паднеш долу. Съобщих на момчетата, че поемам виновността. Все отново те остават в съблекалнята и те са на терена, тъй че те би трябвало да излязат от обстановката ", разяснява Миланов. Много е евентуално за ментор да бъде назначен Станимир Стоилов, а Миланов да остане в екипа му като помощник.

Щастливият треньор на " Ботев " Азрудин Валентич пък разяснява: " Имам огромно почитание към " Левски " и за футболистите им, които играха с 10 индивида през второто полувреме по подобен метод. Първото полувреме беше ужасно, играчите ми съблюдаваха всички условия. През второто трябваше да задържим темпото, само че започнахме едва. След втория ни гол обаче нещата станаха доста по-лесни. Щастлив съм. Неделев игра доста добре. Позитивите са доста. Имаме страхотни играчи, които обаче би трябвало да схванат, че трудът им би трябвало да е главно ориентиран към тима. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР