Левски приема АЕК Ларнака на Георги Аспарухов в среща-реванш от

...
Левски приема АЕК Ларнака на Георги Аспарухов в среща-реванш от
Коментари Харесай

Има ли сили Левски за обрат

Левски приема АЕК Ларнака на " Георги Аспарухов " в среща-реванш от 2-ия прелиминарен кръг на Лига Европа. Срещата стартира в 19:30 часа. " Сините " изгубиха първия мач с пагубното 0:3.
 Двама значими играчи са на линия за ЦСКА против Осиек
В заключителните 10 минути на първото полувреме, 26-кратните първенци се подадоха на провокациите на кипърските футболисти, а Живко Миланов бе изпъден след противоречив втори жълт картон. През втората част Петър Хубчев прибегна до ротации, изкарвайки централният бранител Янис Каргас, който също висеше за вероятно изпъждане. Левски се прибра в защита, само че в последна сметка силите на левскарите не стигнаха и АЕК Ларнака означи три попадения.

Както е известно, " сините " са осъдени от УЕФА и по този начин през днешния ден на стадион " Георги Аспарухов " за следващ път ще липсват почитателите на отбора. Столичани обаче на всяка цена ще търсят победа с повече голове, с цел да стигнат най-малко до продължения и възможни дузпи.

Отборът с действителни шансове да продължи към третия кръг на Лига Европа е Лудогорец. Разградчани се изправят против исландския първенец Валур от 20:30 часа.

Първата среща в Рейкявик приключи 1:1, като " зелените " съумяха изравнят във 2-ата минута на добавеното време, с помощта на Абел Анисе.

Треньорът на разградчани Стойчо Стоев съобщи, че тимът има разновидности да се оправи със скандинавците. Специалистът добави, че не се тормози от подценяване, и тъй като резултатът от първия мач не допуска такова разпределяне.

" Имаме разновидности да се оправим с този съперник. Надявам се играчите от началните моменти да си повярват и да не дават благоприятни условия на Валур. Също по този начин нашите футболисти би трябвало да употребяват мощните си качества и самостоятелно, и като тим. Трябва да използваме фланговете, имаме скорост на фланговете. И в централната зона имаме мощ, само че когато един тим се прибере в личната си половина, тогава в един миг полето се минимизира и става мъчно. Но имаме мощ в центъра, имаме и на фланговете ", сподели Стоев.

ЦСКА пък ще има нелеката задача да удържи нежния си задатък срещу Осиек. " Червените " гостуват на хърватите на стадион " Градски врът ". Срещата стартира в 21:45 часа българско.

Миналият четвъртък се трансформира в щастлива нощ за " армейците ". Треньорът Люпко Петрович дебютира с триумф отпред на отбора, а това стана факт с помощта на страхотния гол на Евандро. Минималният триумф от 1:0 е извънредно значим за " алените " и дава положителни шансове за продължение към идната фаза на шампионата. Осиек обаче не игра зле и даже можем да кажем, че на моменти бе по-добрият тим на терена. Хърватите насочиха двойно повече удари от софиянци и даже един път нацелиха гредата.

Надеждите на Локомотив Пловдив също не са дребни. " Черно-белите " ще се изправят против Спартак Търнава на стадион " Антона Малатински " от 21:45 часа наше време.

С оглед резултата от първия дуел, пловдивчани са най-близко до третия кръг на Лига Евеопа. Локомотив се показа солидно на препълнения стадион в квартал Лаута, а капитанът Димитър Илиев не трепна при осъществяването на двете дузпи за крайното 2:0.

Все отново би трябвало да се означи, че Спартак не игра неприятно в България и имаше положения за попадение. Словаците постановиха дълготраен напън в последните 20 минути от дуела, само че за благополучие това не даде резултат. В неделя отборът загуби гостуването си на Жилина с 2:4.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР