Левски постигна трудна победа над Пирин в мач от 5-ия

...
Левски постигна трудна победа над Пирин в мач от 5-ия
Коментари Харесай

Левски се потруди доста за победа над Пирин

Левски реализира сложна победа над Пирин в мач от 5-ия кръг на efbet Лиа. " Сините " се постановиха с 1:0 вкъщи след попадение на Роналдо. Тимът на Станимир Стоилов доминираше през целия дуел и сътвори куп рискове, които обаче не бяха осъществени.

Наставникът на столичния гранд бе дал отмора на няколко титуляри като на вратата стартира младия Пламен Андреев, а в нахлуване действаше Марин Петков, на мястото на Билал Бари. Мароканският нападател въпреки всичко влезе в игра, само че през втората част.
 Снимка 583431
Източник:

Гостите също бяха с много изменен състав като усещане правеше включването на 17-годишния Илиан Костов като титуляр на мястото на капитана Николай Бодуров.
 Снимка 583417
Източник:

Така след този мач Левски има две победи и една загуба от три изиграни мача. Благоевградчани пък не престават да са без триумф, като от пет мача имат две равенства.

Срещата стартира с цялостен напън на " сините ". В 6-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира, Илиян Стефанов непокрит стреля с глава, като имаше искания дали топката е предходна голлинията с целия си размер, само че след намесата на ВАР стана ясно, че попадение няма.
 Левски - Пирин, Роналдо счупи онлайн
Левски - Пирин, Роналдо счупи " зеления " бетон

Ето детайлности

Пет минути по-късно. " орлетата " извадиха шанс. След центриране от корнер на Кръстев, Кордоба се възползва от създалата се бъркотия в наказателното поле и стреля, само че топката удари лявата греда.

Домакините пристиснаха съперника компактно в тяхната половина и търсеха попадение. В 24-ата минута " сините " имаха известни искания към съдията. Стефанов нахлу в наказателното поле и пусна пас вдясно към Роналдо, който падна след прикосновение с Андрей Йорданов. Главният арбитър, а по-късно и ВАР взеха решение, че дузпа няма.
 Снимка 583418
Източник:

До края на полувремето обстановката не се промени и двата тима се прибраха на отмора като домакините бяха отправили 12 удара - 4 точки и 8 неточни, до момента в който гостите имат едвам 1 неакуратен удар.

През втората част Пирин все по този начин се защитаваше ловко, а " сините " изпитваха съществени усложнения пред гола.

В началните минути старши треньорът на гостите понесе сериозен удар откакто трябваше да се лиши от капитана си в този мач Петър Занев, който получи травма.

Малко по-късно неговият сътрудник Станимир Стоилов също предприе промяна като пусна в игра Билал Бари, а две минути по-късно падна и попадение. Патрик-Габриел Галчев беше оставен непокрит по десния фланг и центрира ловко в наказателното поле, където Роналдо се извиси и вкара първия си гол за състезание с екипа на Левски.
 Снимка 583419
Източник:

След появяването в игра на Миланов и Бари играта се раздвижи, а попадението успокои " сините " редици.

Задачата на домакините стана още по-лесна в 84-ата минута, когато Красимир Станоев остави Пирин с човек по-малко след втори жълт картон.

В края на мача Петрис се отличи с пропуск, който лиши Левски от по-убедителен триумф.

В четвъртък " сините " одобряват Хамрун Спартанс в реванша от 3-ия кръг на Лигата на конференциите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР