Левски победи Шкупи с 1:0 в реванш от втория предварителен

...
Левски победи Шкупи с 1:0 в реванш от втория предварителен
Коментари Харесай

Левски с втора победа над Шкупи

Левски победи Шкупи с 1:0 в реванш от втория прелиминарен кръг на Лига на конференциите. Единственият гол в мача вкара Марин Петков в десетата минута на продължението. Така „ сините “ се класираха за идващия стадий на шампионата с общ резултат 3:0.

Възпитаниците на Николай Костов имаха няколко отлични благоприятни условия за гол при започване на мача, само че Жереми Петрис и Джавад ел Джемили не съумяха да се разпишат. През втората част офанзивите на домакините нямаха такава заостреност, а в края на срещата Пламен Андреев блесна с две спасявания при удари на Реналдо Сифъс. Така се стигна до последните секунди на мача, когато Марин Петков със страховит удар от към 20 метра матира вратаря за крайното 1:0.

В идващия кръг на Лига на конференциите Левски ще се изправи против Апоел Беер Шева. Първата среща е на 10 август, четвъртък, в Израел.

Столичани играха в жълто, откакто в началото от Шкупи оповестиха, че са не запомнили своя бял екип в Скопие, след което са представиха такъв, в който има и наследник цвят. Поради тази причина съдиите са решили „ сините “ да са в своя авариен екип.

Срещата стартира с домашен напън, като „ сините “ още в 4-ата минута можеше да поведат. Жереми Петрис получи топката отдясно пред наказателното поле и насочи мощен удар, който обаче Артан Илязи съумя да избие. Топката се озова в Джавад Ел Джемили, който не се поколеба да шутира от към 15 метра, само че кълбото мина около лявата греда. Три минути по-късно Цунами центрира отляво, а в наказателното поле Рикардиньо насочи удар с глава, който беше спрян от Михал Пинтер. Домакините желаеха дузпа, само че основният рефер Лионел Чуди даде сигнал играта да продължи. Повторенията демонстрираха, че топката по-скоро срещна главата на словашкия бранител, който обаче беше вдигнал и ръката си.

В 14-ата минута Андриан Краев опита удар от далечна отдалеченост, който беше много неакуратен. Левски продължи да натиска и в 19-ата минута Джавад Ел Джемили получи отличен пас отляво от Асен Митков. Мароканецът навлезе в наказателното поле и насочи удар от дребен ъгъл, който мина около задачата. Оказа се, че е имало допиране от неприятелски състезател, заради което домакините получиха право да изпълнят корнер. Цунами засече центрирнето на Ел Джемили, само че ударът му беше неакуратен.

В 21-ата минута „ сините “ сбъркаха пред своето наказателното поле. Арби Воша овладя топката и откри кулоар за пукотевица, само че Пламен Андреев се оправи и улови удара. Шест минути по-късно Шкупи провежда рискова контраофанзива, при което Реналдо Шифъс напредна с топка в крайници отляво. Ямаецът току да навлезе в наказателното поле, когато френският бек със страхотна интервенция съумя да му отнеме топката.

В 36-ата минута Ел Джемили получи отляво, навърза няколко футболисти и опита остро центриране, което обаче не се получи и топката излезе в навън. Седем минути по-късно „ сините “ проведоха отлична контраофанзива след осъществяване на корнер в тяхното наказателно поле. Уелтън получи от Андриан Краев отляво, оправи се с Албер Диене и навлезе в наказателното поле, където в последния миг Дарко Илиески пресече подаването му към Рикардиньо. Малко по-късно Цунами насочи удар от към 20 метра, само че Артан Илязи улови.

В края на първата част Уелтън ефектно се оправи с двама противникови футболисти отляво, защипвайки топката с двата си крайници, след което я овладя, навлезе във вътрешността и опита да изведе Роналдо самичък против вратаря, само че Блертон Шежи съумя да избие.

В началото на второто полувреме недодялан фал на Кевен против Цунами в средата на терена породи леко напрежение сред играчите, а бразилецът получи жълт картон. В 52-ата минута „ сините “ проведоха първата си по-опасна офанзива през втората част. Ел Джемили напредна през центъра, а с два финта преодоля двама съперникови играчи, след което центрира остро в наказателното поле, където Пинтер мазета в корнер.

В 56-ата минута треньорът на Левски Николай Костов предприе двойна промяна. На местата на Роналдо и Рикардиньо влязоха Марин Петков и Илиян Стефанов. Това обаче не промени изключително доста играта на домакините, които през втората част изпитваха компликации в офанзива и рядко застрашаваха Илязи.

В 74-ата минута играта беше прекратена поради контузия на съдията Лионел Чуди, който се прибра в съблекалните. Четири минути по-късно играта беше възобновена, а на терена се появи четвъртия рефер Лукас Фендрих. Левски извърши още една промяна – Асен Чандъров размени Джавад Ел Джемили. В 84-ата минута Чандъров лиши топката пред наказателното поле и подаде към Уелтън, който опита да изведе Марин Петков на стрелкова позиция, само че подаването му беше пресечено.

В 89-ата минута Пламен Андреев блесна със ужасно избавяне. Реналдо Сифъс се измъкна от Хосе Кордоба в наказателното поле и се озова на стрелкова позиция. Ямаецът потърси далечния ъгъл, само че Андреев съумя да избави с крайник. Във втората минута на добавеното време Сифъс получи в наказателното поле, където се оправи с Кордоба и Ван дер Каап и от няколко метра насочи мощен удар, който още веднъж Андреев избави. Малко по-късно рисков удар от границата на наказателното поле на Алекс Златков профуча над гредата.

Левски стигна до гол в 10-ата минута на продължението. „ Сините “ проведоха рискова офанзива, при която Ивелин Попов проби отдясно и центрира остро, при което топката беше изчистена. Кълбото се озова в Марин Петков, който със страховит удар от към 20 метра матира вратаря за 1:0.

Левски – Шкупи 1:0

1:0 Марин Петков (90+10)
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР