Левски победи гостуващия Пирин Благоевград с 3:0 в мач от

...
Левски победи гостуващия Пирин Благоевград с 3:0 в мач от
Коментари Харесай

Трети пореден успех за "Левски", Панайотов пак бележи

" Левски " победи гостуващия " Пирин " Благоевград с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Първа футболна лига и продължи серията си без позволен гол в шампионата от началото на сезона.

С триумфа " сините " се утвърдиха на третото място с 38 точки, на 4 точки зад водача " Лудогорец " и на 3 зад ЦСКА.

Възпитаниците на Делио Роси имаха териториално предимство и откриха резултата в 21-ата минута. Главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа, откакто Стилян Николов задържа за фланелката Холмар Ейолфсон в наказателното поле при едно центриране от корнер. Роман Прохазка осъществя от бялата точка, макар че вратарят Благой Макенджиев съумя да допре топката при осъществяването на словака, само че тя се отби от страничната греда и влезе в мрежата.

Малко след средата на първата част Антонио Вутов от домакините навехна десния си гален и беше сменен наложително от Джерсон Кабрал.

Четири минути след почивката " сините " удвоиха задатъка си. Благоевградчани изгубиха топката към централния кръг в половината на противника, Габриел Обертан незабавно изведе Жуниор Мупуку в ляво зад отбраната на гостите и нападателят трансферира неразчетено излезлия напред Макенджиев с удар от към 35 метра. Така Мапуку осъществя за четвърти път в мрежата на " Пирин " през сезона от общо шестте си гола в елита през есента.

Малко по-късно Мапуку беше покрай второ попадение, само че след негов изстрел от отдалеченост топката се отклони от гредата и излезе в навън.

В 71-ата минута Аймен Суда получи втори жълт и червен картон за удар с лакът в лицето на Милош Цветкович и Пирин довърши мача с човек по-малко.

" Левски " бързо се възползва от числения си превес и в 78-ата минута Васил Панайотов направи резултата типичен с удар от 15 метра след асистенция от ляво на Иван Горанов.

Това беше трето попадение за Панайотов през седмицата, откакто преди три дни той се разписа два пъти при триумфа над " Дунав " с 4:0 в Русе в междинния кръг от шампионата. В добавеното време Кабрал беше покрай нов гол, само че удари греда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР