Левски има изключително минимални шансове, на практика никакви, да получи

...
Левски има изключително минимални шансове, на практика никакви, да получи
Коментари Харесай

Според човек от УЕФА не дава голям шанс Левски

Левски има извънредно минимални шансове, на процедура никакви, да получи от УЕФА преиграване на реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите против Хамрун Спартанс, който отборът на Станимир Стоилов загуби след дузпи. Както е известно, „ сините “ желаеха ново осъществяване на мача, защото при втория гол на малтийския отбор в срещата на „ Герена “ в четвъртък има официално нарушаване на разпоредбите, което не бе записано от румънската съдийска бригада, водена от Ищван Ковач.

Делегатът на мачове на УЕФА Игор Радойчич, който е секретар на съдийската комисия към Сръбския футболен съюз, обясни проблема пред локалното издание Alo.rs. Причината в западната ни съседка да се интересуват от развоя на обстановката е обвързвана с обстоятелството, че Партизан би трябвало да играе с Хамрун Спартанс или Левски в плейофите на Лигата на конференциите.

„ Да, има нарушаване на предписание 8, което изяснява по какъв начин би трябвало да се извършва център при започване на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се преглежда като съдийска неточност на цялата бригада. Това е трябвало да бъде видяно от основния рефер, неговите асистенти или четвъртия съдия. Разбирам претекстовете на Левски да подаде тъжба, само че това няма да е задоволително за назначение на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, в случай че се зачете гол с пряк удар при заобиколен свободен удар, без топката да се допре до втори човек или при съществуване на 12 противникови играчи на терена “, изясни Радойчич.

Подобна позиция изрази пред „ Мач Телеграф “ и представител на съдийската комисия към БФС, който обаче е поискал анонимност. Според него едвам 2% е шансът УЕФА да назначи преиграване на срещата на Левски и Хамрун.

„ Просто УЕФА не обича да се стига до преигравания. Освен това желая да ви кажа, че за европейската централа не съществува терминът „ официално нарушаване на разпоредбите “. Има фактическо нарушени. Най-много да санкционират съдията. Все едно да вкарат гол от 30 метра засада. Да, на записа щеше ясно да се види и да се потвърди, само че като няма ВАР – нещата не могат да се върнат. “, твърди родният съдийски представител.

„ Ако имаше ВАР, вторият гол на Хамрун сигурно нямаше да се признае. Но за жалост нямаше. Мога и различен образец да дам. Да приемем, че е имало дузпа за Хамрун, Михайлов я избавя (редовно и без да излиза напред), само че човек от малтийците, който е влезнал преди осъществяването в наказателното поле, я довкара, а съдията признае гола - това е отново съдийска неточност. Но нищо повече няма да се направи и не може да се преиграе мач за такова нещо. Ако за такива очевидни съдийски неточности се преиг
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР