Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби на

...
Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби на
Коментари Харесай

Уникални пропуски на Вилдсхут и Йомов спасиха Левски срещу ЦСКА в дерби с двама изгонени

Левски и ЦСКА не се победиха в огромното дерби на българския футбол. Срещата на националния стадион " Васил Левски " приключи 0:0 при извънредно тежки условия.

През първата част валеше мощен сняг, което наложи спиране от повече от 10 минути поради разчистване на терена.
 Снимка 565878
Източник:

" Червените " са тимът, който може да съжалява повече за пропуснатата победа, поради два огромни пропуща, сътворени от Вулдсхут и Йомов.

Домакините останаха с човек по-малко при започване на второто полувреме след втори жълт картон на Цунами.
 Снимка 565877
Източник:

В края на срещата, " алените " също останаха с понижен състав след изгонването на Мазику с пряк червен картон след жестоко нарушаване против Уелтън.

Срещата стартира с напън на Левски. Към 13-ата минута основният арбитър Валентин Железов реши да приключи краткотрайно срещата поради заснежения терен и прибра двата тима в съблекалните, до момента в който линиите бъдат почистени. След към 10-минутно спиране, играта бе възобновена.
 Левски - ЦСКА, изгониха Мазику онлайн
Левски - ЦСКА, изгониха Мазику

Обилният снеговалеж пречи на двата състава

В 19-ата минута, Турицов получи пас в дълбочина от Йомов, топката първо се удари в гърба му и по-късно бранителят съумя да стреля, само че не вложи доста мощ и топката мина настрана от вратата. След самия удар имаше прикосновение сред Кордоба и Турицов, само че след разглеждане на ВАР, стана ясно, че няма дузпа и бе отсъден удар от вратата на " сините ".
 Снимка 565890
Източник:

Следващите минути бяха много тежки за футболистите на терена поради атмосферните условия, поради които не успяваха да стигнат до три точни паса.

В добавеното време на полувремето, Кайседо получи отличен извеждащ пас и напредна рисково и в наказателното поле бе затворен сполучливо от Кордоба, който не му разреши да стреля. При обстановката бе имало и засада на нападателя на " алените ". През втората част, борбата на терена продължи.

В 50-ата минута, Мухар откри чудесно в наказателното поле Йомов, който самичък против вратаря имаше отлична опция да вкара, само че стреля около левия непряк дирек. Само четири минути по-късно, " сините " останаха с човек по-малко откакто Цунами получи втори жълт картон.
 Снимка 565885
Източник:

В 70-ата минута домакините сътвориха заплаха пред вратата на Бусато. Филип Кръстев центрира на задна греда от директен свободен удар, там Сонко изпревари Матей, стреля от неуместна позиция и вратарят избави.

" Армейците " взеха самодейността в идващите минути и влезлият на промяна Вилдсхут се отличи с пропуск, следващ за него с екипа на отбора. Търсещият първото си попадение в формален мач за " алените " излезе самичък против Михайлов, само че стреля неопределено, за смут на почитателите на отбора.
 Снимка 565892
Източник:

В 83-ата минута, " алените " се отличиха с още един пропуск откакто Вилдсхут центрира, Йомов от фронтална позиция не уцели добре топката и не съумя да вкара от близка отдалеченост.
 Снимка 565893
Източник:

Три минути преди края на постоянното време, Мазику фаулира доста жестоко Уелтън и в началото получи жълт картон. Железов прегледа обстановката на ВАР повтаряне и изгони играча на " алените " с пряк червен картон.

След този мач, ЦСКА е на 2-ото място с 48 точки, на три точки от водача Лудогорец, който е и с мач по-малко. Левски заема 5-ата позиция с 33 пункта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР