Левски и Локомотив (Пловдив) направиха 1:1 на Герена в мач

...
Левски и Локомотив (Пловдив) направиха 1:1 на Герена в мач
Коментари Харесай

Левски в трети мач без победа, изпусна Локо

" Левски " и " Локомотив " (Пловдив) направиха 1:1 на " Герена " в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Домакините бяха по-близо до трите точки - както поради това, че откриха резултата, по този начин и поради няколко пропусна, които направиха. 

" Сините " към този момент в трети следващ мач не съумяха да завоюват. Те са пети на 5 точки от водача ЦСКА-София, като и двата отбора са с по два мача по-малко. Локо (Пловдив) е четвърти с три точки повече от " Левски ".

Тимът на Станимир Стоилов откри резултата още при първата си опция пред вратата на гостите. Филип Кръстев центрира отдясно от директен свободен удар на задна греда на Хосе Кордоба, който върна топката към другия ъгъл на вратата, където Ивелин Попов бе непокрит и с глава порази мрежата.

" Черно-белите " имаха опция незабавно да излавнят, само че удар на Матеус Дуарте рикошира в главата на бранител на " сините " и излезе в корнер.

В 41-ата минута Уелтън центрира на непокритият Филип Кръстев, който уцели вратаря на гостите с глава. Веднага по-късно Роналдо направи огромен пропуск за " сините ". Той бе изведен от Ивелин Попов самичък против вратаря на гостите и се опита да прокара топката около него, само че Хоркаш мазета с крайник в корнер.

Втората част стартира с рискови пробиви на Уелтън по лявото крило на " синята " офанзива, като при първия малко не остана на Роналдо да засече топката във вратата. " Локомотив " отговори с пропуск на Бабакар Дион, чийто удар бе избавен от Пламен Андреев.

Уелтън направи следващия пропуск за " Левски ", като стреля с левия крайник високо над вратата.

В 76-ата минута Матеус Дуарте от гостите напредна отдясно и подаде паралелно на линията на наказателното поле, като бранителите на Левски се разминаха с топката, която доближи до резервата Джовани. С удар без подготовка той изравни, като кълбото рикошира в Андреев.

Още в идната офанзива Роналдо имаше опция още веднъж да изведе тима си напред, само че от същата позиция като Джовани стреля над вратата.
Равенства в останалите мачове от кръга дотук
Останалите мачове от кръга дотук, след които и варненско дерби, приключиха наедно. Битката за Варна се завърна след доста време, само че " Спартак " и " Черно море " не съумяха да си вкарат - 0:0.

" Славия " и ЦСКА 1948 приключиха 1:1, като и в двете порти се разписа Ивайло Чочев. 1:0 за гостите и 1:1 с автогол.

А в петък " Алда " и столичния " Локомотив " водиха забавна борба за 2:2 в Кърджали. 

В неделя ЦСКА-София гостува във Враца, " Лудогорец " приема " Ботев " (Пловдив).
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР