Левски е най-доминиращият отбор в световен мащаб срещу съперниците си

...
Левски е най-доминиращият отбор в световен мащаб срещу съперниците си
Коментари Харесай

Левски е най-доминиращият отбор от началото на сезона, изпревари Наполи и Байерн

" Левски " е най-доминиращият тим в международен мащаб против противниците си на национално равнище от началото на сезон 2023/2024. Това демонстрират данните от 69 шампионати, систематизирани от швейцарската компания за футболни проучвания CIES Football Observatory. В изследването са взети под внимание четири критерия - отправени удари, удари от наказателното поле, сполучливи подавания и сполучливи подавания в последната третина пред вратата на противника, като данните са от изиграните дуели доникъде на септември.

" Левски " е водач в класацията със междинен коефициент от 3,31 от първите си девет срещи от Първа лига, а на второ място в класацията е българският първенец " Лудогорец " с 3,26 от 7 мача. Трети е сръбският гранд Цървена звезда с 2,99 от 6 дуела.

Топ 10 допълват " Олимпиакос " (Гърция) с 2.90, " Фейенорд " (Нидерландия) с 2.78, " Байерн " (Мюнхен) (Германия) с 2,63, " Бешикташ " (Турция) с 2,62, " Наполи " (Италия) с 2.56, " Пари Сен Жермен " (Франция) с 2,53 и ПСВ Айндховен (Нидерландия) с 2,39.

В класацията единствено за българските тимове трети надалеч обратно е Черно море с 1.41, четвърти е ЦСКА с 1,37, а пети е водачът в Първа лига " Локомотив " (Пловдив) с 1,32.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР