Левски е домакин на Ботев (Пловдив) в класическия възрожденски сблъсък

...
Левски е домакин на Ботев (Пловдив) в класическия възрожденски сблъсък
Коментари Харесай

Време е за класиката в БГ футбола Левски - Ботев Пловдив

Левски е хазаин на Ботев (Пловдив) в класическия възрожденски конфликт в историята на българския футбол. Изходът от тези дуели е мното значим за почитателите на “сините” и “жълто-черните”. И двата отбора са в напредък през последните седмици. Мачът на “Георги Аспарухов” стартира в 15.00.

Левски е в серия от 4 мача без загуба в efbet Лига, само че по-впечатляващото е, че в тези дуели тимът на Станимир Стоилов не позволи нито един гол. В избрани моменти и шансът оказа помощ, както при гостуването на Арда, когато кърджалийци удариха три греди, само че е реалност, че “сините” стабилизираха представянето си в отбрана.

Същата наклонност се вижда и при Ботев. “Канарчетата” имаха сложна стратегия, само че последователно се върнаха към положителните резултати и изгубиха единствено един от последните си 5 мача в шампионата, като в 3 от тях опазиха мрежата си суха. “Жълто-черните” стоят устойчиво в топ 6, а при победа могат да се изравнят по точки с втория ЦСКА - София.

Очаква се Станимир Стоилов да върне измежду титулярите на Левски Борислав Цонев за сметка на Марин Петков.

“Канарчетата” ще излязат със същите 11 от мача с Ботев (Враца).

В исторически проект Левски има голямо превъзходство против Ботев на “Герена”, само че “сините” не завоюваха нито един от последните 3 мача против този противник на “Герена”. В началото на сезона Ботев се наложи над 26-кратните първенци с 3:1 в Коматево.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Михайлов; Михайлович, Зайков, Кордоба, Горанов; Краев, Р. Цонев; Д. Костадинов, Б. Цонев, З. Димитров, Б. Бари
Старши треньор: С. Стоилов

БОТЕВ ПД (3-5-2): Аргилашки; Супрайен, Генев, Янсон; Минков, Рабей, Току, Мертенс, Конате; Неделев, Маркиньос
Старши треньор: А. Валентич

СЪДИЯ: В. Железов
Свързани вести БФС санкции Ботев с 1000 лв., посече свирепо Стойчо Младенов и Берое Валентич върна Бароан за Левски, Тиритиело отиде в шведския хайлайф Неделев се закани на Левски и разгласи: С Враца шансът беше на наша страна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР