Левон Хампарцумян: Не бива да се създават свръхочаквания за приемането

...
Левон Хампарцумян: Не бива да се създават свръхочаквания за приемането
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Не бива да се създават свръхочаквания за приемането на еврото

Левон Хампарцумян: Не бива да се основават свръхочаквания за приемането на еврото
Не бива да се основават свръхочаквания за приемането на еврото в България, защото левът е от доста време във валутен ръб с него. Влизането в еврозоната ще донесе непоклатимост и досегаемост на средата в България, а резултат от приемането на европейската валута ще бъде усетен от „ стопански дейните “ хора.

Това сподели пред Българска национална телевизия банкерът Левон Хампарцумян. Поставянето на дата за присъединението на еврозоната е преждевременно. Чакалнята за еврозоната е към две години, само че има механически параметри, които могат да лишават и повече време. Връщаме се в клуба на по-богатите и уредени страни, съобщи още Хампарцумян и добави: За българина дали в джоба има евра, или левове, съвсем няма никакво значение. Ефектът от приемането на еврото ще бъде усетен от „ стопански дейните “ хора. Средата, в която България работи и се развива, ще стане по-стабилна и налична, добави той.

Покачването на цените още при влизането в чакалнята за еврозоната Хампарцумян дефинира като нечиста сделка. Ако нещо стане внезапно по-евтино тук, ще идват да пазарят тук - и назад. Обикновено обаче нещата са уравновесени. Наивно е да се чака България скоро да доближи равнището на живот на Германия, посочи Хампарцумян. Това обаче не значи, че животът е „ по-мизерен “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР