ЛЕВИЦАТА! прие предизборната си платформа за предстоящия евровот. На заседание

...
ЛЕВИЦАТА! прие предизборната си платформа за предстоящия евровот. На заседание
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ прие предизборната си платформа за предстоящия евровот, с акцент върху мира, солидарността и демократичните ценности

„ ЛЕВИЦАТА! " одобри предизборната си платформа за идния евровот. На съвещание на Коалиционния съвет бяха набелязани главните позиции на групировката, наличието на които ще бъде подложено на детайлно разискване на експертно ниво и препоръчано на полемика в границите на националните структури на обединението. Кандидатите за идващия състав на Екологичен потенциал на „ ЛЕВИЦАТА! ", като политическа мощ, изповядваща полезностите на свободата, на солидарността, на мира и демокрацията, ще бъдат такива, които да пазят националните български ползи, националната еднаквост на българския народ в огромното европейско семейство по този начин, че България да се трансформира в почитан европейски член.

В документа „ ЛЕВИЦАТА! " установи, че единствено в границите на последния си мандат Европейският парламент е трансформирал Европейския съюз от отворена общественост, в мощно рестриктивен боен съюз, с нарушен либерален политически развой, обща рецесия на демократичните институции, милитаризация на стопански системи и растящи военни разноски, засилващ се надзор върху медиите и открита цензура, означи ръководителят на Коалиционния съвет на „ ЛЕВИЦАТА! " Костадин Паскалев. Той акцентира, че такова развиване не дава отговор на ползите на европейските страни и жители, трансформира се в източник на нови рецесии и закани за самото битие на Европейския съюз и добави, че промени са нужни, само че не по пътя на войната и диктата, само че по пътя на разговора и присъединяване на жителите в установяване на пътя и общата политика.

Валери Жаблянов разяснява, че идните избори са в миг, когато Европа и европейския план са на кръстопът и когато ръководещото статукво в Екологичен потенциал е в неспособност да отбрани позициите си. Той акцентира нуждата от възобновяване на европейския план - положително, по пътя на неговата либералност и равнопоставеност на страните членки. Мир посредством разговор е първата задача на новия Европейски парламент и това е безапелационната позиция на „ ЛЕВИЦАТА! ", безапелационен е Жаблянов. В новия си състав Екологичен потенциал би трябвало да сложи акцент и върху проверката на зелените политики, неведнъж в прорез с интереса на европейските жители и ползите на обособените страни членки, изключително тези с големи разлики в икономическото си и обществено развиване.

Данаил Георгиев подчертава в програмата на „ ЛЕВИЦАТА! " върху заетостта и приходите и обществените въпроси в Европа, директно зависещи от работеща промишленост и мощна стопанска система, върху енергийната сигурност и създаване на нови нуклеарни мощности, със опазване на добива на електрическа енергия от въглища и опазване на минното произвеждане в България и Европа. Въпросът с незаконната миграция, като извънредно значим за обществената правдивост и резистентност на европейските общества, също е един от водещите в политиката на Европейски Съюз, както и този за обща селскостопанска политика, уточни Георгиев.

В подтекста на глобализация и процесите в тази посока, Румен Петков подчертава върху идния конгрес на СЗО през май и готвеното пандемично съглашение, което на процедура лишава обвързаните с него страни от здравен суверенитет. Петков обърна внимание на три съществени момента на паника във въпросния документ.

Първият е, че в съответни обстановки в договарянията ще вземат участие с изключение на представители на страните членки, само че и корпорации и лаборатории с активност върху разбори и производства на лекарства. За разпределянето на образувания целеви бюджет от страните членки обаче липсват гаранции, че той няма да отиде за биохимия на военни лаборатории и компании за произвеждане на оръжия за всеобщо поразяване. Второ - липсват критерии за фирмите, които ще могат да вземат участие в договарянията с право на глас, както и равнопоставеността на договарящите страни. И на трето място - технологията по структуриране и овакантяване на този международен пандемичен съюз, където е очакван период от две години, като софтуерен период за овакантяване.

По въпроса за готвеното пандемично съглашение от СЗО, с цел да бъде възбудена социална полемика, „ ЛЕВИЦАТА! " ще инициира срещи с парламентарните групи в Народното събрание, отрасловата парламентарна комисия, Министерство на здравеопазването, с президентската институция, БЛС, с представители на фармацевтичната общественост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР