Началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви обяви

...
Началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви обяви
Коментари Харесай

Израелската офанзива в Газа продължава, ще настъпи и на север

Началникът на генералния щаб на израелската войска Херци Халеви разгласи нощес, че интервенциите по офанзивата на израелските Сили за защита в линията Газа " ще продължат мощно " и че Израел " се приготвя и за атака на север ", съобщи Ройтерс.

Висшият израелски боен шеф направи изказването по време на обиколка за оценка на обстановката по северната израелска граница с Ливан, без да навлиза в детайлности. Ройтерс напомня, че с началото на спора сред Израел и радикалната палестинска формация " Хамас " на 7 октомври е зачестила размяната на огън сред израелските сили и ливанската шиитска формация " Хизбула " през границата сред двете страни.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи по време на визитата си в Израел, че  все още не е видял филантропичен проект за отбрана на цивилните палестинци в границите на плануваната от израелската войска атака в южния град Рафах в линията Газа, съобщи Ройтерс. Агенцията посочи, че първият посланик на Съединени американски щати е приказвал на брифинг в израелския пристанищен град на Средиземно море Ашдод.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън (вторият и третият от ляво надясно отпред) по време на инспекцията на контролно-пропусквателен пункт " Керем Шалом ". Снимка: АП

Блинкен се срещна през вчерашния ден с премиера Бенямин Нетаняху и дружно с министъра на защитата Йоав Галант инспектира потока на филантропична помощ към линията Газа през контролнопропускателния пункт " Керем Шалом ". Ройтерс показва, чесрещата на Блинкън с Нетаняху в Йерусалим е траяла два часа и половина, като след нея Израел е удостоверил, че ще реализира сухопътната си интервенция в град Рафах без значение от позицията на Съединени американски щати и макар строгото предизвестие на Организация на обединените нации, че едно сходно нахлуване ще докара до " покруса ".

" Съединени американски щати не могат и няма да поддържат огромна военна интервенция в град Рафах, в която отсъства ефикасен проект, гарантиращ, че няма да се навреди на цивилните. Не сме видели подобен проект ", съобщи Блинкен пред представители на медиите. " Има други способи, и по наша преценка това са по-добри способи, за справяне с... /.../ актуалните провокации от страна на " Хамас ", при които не се постанова огромна военна интервенция в Рафах ", добави държавният секретар на Съединени американски щати.

Говорител на израелското държавно управление разгласи, че Израел остава решен да унищожи бойните формирования на " Хамас ", които са ситуирани в Рафах.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР