Левицата е последната партия, на която в 48-ото Народно събрание

...
Левицата е последната партия, на която в 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Третият мандат за БСП: Какви са политическите реакции frognews.bg

Левицата е последната партия, на която в 48-ото Народно заседание се пада нелеката задача да търси поддръжка за постоянно държавно управление. Ако и този опит се провали, още веднъж предстоят предварителни избори.

 

За четвърти път в границите на две години президентът реши третата директория да попадне в ръцете на Българска социалистическа партия. Същият метод президентът предприе в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание. И трите пъти този опит се оказа несполучлив.

 

От Българска социалистическа партия оповестиха – няма да върнат досието празна, а ще създадат опит да сформират държавно управление. Смятат, че още в петък ще са подготвени да поканят партиите на диалози.

„ Няма да изхвърлим „ горещия картоф ”. Ще бъдем поредни, спокойни и диалогични, както сме били досега. Ще свикаме нашия Национален съвет и ще вземем решение с кого приказваме ”, изясни Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

 

Планът: „ Вариантът е един - този, в който ще има 121 народни представители. Всички тези сметчици с този да, с оня не, водят до средата. Ние го видяхме в първия и във втория мандат ”, посочи Свиленски.

 

От ГЕРБ обаче към този момент прогнозираха- шансът за сформиране на държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия клони към нула.

 

„ Разчитам го като предпочитание да не се сформира държавно управление. Ако мандатът беше връчен на „ Демократична България ”, или даже на „ Български напредък ”, имаше надалеч по-огромен късмет ”, е мнението на Десислава Атанасова.

 

От Движение за права и свободи също са подготвени на диалози, само че са безапелационни: „ Твърдо отиваме на избори ”, предвижда Рамадан Аталай. Той съобщи, че за държавно управление е нужна поддръжка от първите две.

 

„ Иначе, ще се случи по този начин, че тези, които раздават мандатите, ще им се прииска да раздават още. Ще се окаже, че президентът има по-дълъг стаж в ръководството на страната, в сравнение с постоянни държавни управления ”, добави Аталай.

 

От „ Продължаваме Промяната ” също не са огромни оптимисти за мандата на Българска социалистическа партия. Въпреки това са подготвени на диалози с тях.

 

„ При всички положения Изборният кодекс ще бъде в диалозите. Изглежда, че този мандат много мъчно ще бъде осъществен. По-лесно щеше да е, в случай че бъде в „ Демократична България ”.

 

От „ Демократична България ” също видяха по-малък късмет за държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия, в сравнение с с техен.

 

„ Странно е, че се спря на Българска социалистическа партия, които не предложиха проект. Ние предложихме доста явен подобен за третия мандат. За страдание, абсурдът с терориста и Албена Симеонова и Nexo бяха много дирижирани, с цел да може третият мандат да е несъмнено, че няма да е в „ Демократична България ”, сподели Ивайло Мирчев от Демократична България.

 

„ Възраждане ” прикани левицата да не бави процедурата с мандата. „ На който и да го връчи, отиваме на предварителни избори. Колкото по-бързо отиде това Народно заседание в историята, толкоз по-добре, счита Костадин Костадинов.

 

В позиция от „ Български напредък ” обявиха, че ще създадат нужното, с цел да има постоянен кабинет. Но още веднъж акцентират, че е належащо съдружно съглашение с ясно написани правила.

 

В понеделник Българска социалистическа партия ще получи мандат за лъчение на министър председател.  По конституция партията няма период, в който да върне досието с името. Ако посочат подобен, имат седем дни, с цел да показват и министрите, съобщи NOVA.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР