Летящите автомобили като вид транспорт отдавна трябваше да се появят,

...
Летящите автомобили като вид транспорт отдавна трябваше да се появят,
Коментари Харесай

Първият в света летящ състезателен автомобил с екипаж, Airspeeder MK4, ще дебютира през 2024 година

Летящите коли като тип превоз от дълго време трябваше да се появят, само че основаната в Аделаида компания Alauda Aeronautics желае да тича, преди да може да върви. Запознайте се с Airspeeder MK4.
Това е задвижвана от водород летяща спортна кола с екипаж.
Тя развива оптималната скорост от 360 км/ч, има пробег от 300 километра и ще дебютира  през 2024 година Това ще стане на спортните серии Airspeeder Racing Series. Машината също по този начин държи сегашния връх за най-бърз eVTOL (превозно средство с електрическо отвесно политане и кацане) с водородно задвижване, който в миналото е бил конструиран.
Естетическият тип на Airspeeder MK4 мигновено го откроява като освен това от елементарен eVTOL. 
Вгледайте се в него задоволително дълго и ще видите някои очевидни прилики със спортен автомобил от Формула 1. С витла вместо колела, има същата аеродинамична форма, с монокок от въглеродни нишки, който се отличава с предно и задно крило. Между тях е ситуирана едноместна кабина. Четири витла, които могат да се реалокират, се намират на мястото, където бихте очаквали колела, и могат да бъдат ориентирани нагоре, напред или встрани. Така могат да оказват помощ на автомобила да се отлепи от земята, да се придвижи напред и да прави завои във въздуха.
Сърцето на Airspeeder MK4 е водородният турбогенератор Thunderstrike.
Електрически турбогенератор с мощ 1340 к.с., 1000 kW, особено планиран за потребление в eVTOL. Той обезпечава на Airspeeder пробег от 300 километра и му разрешава да доближи оптималната скорост от 360 км/ч единствено за 30 секунди. 
Сега, в своята четвърта итерация (откъдето идва и прозвището MK4), този eVTOL има тегло при политане от 950 кг. 
След като се издигне във въздуха, ръководена от изкуствен интелект карданна система за двигателна сила разрешава на Airspeeder да маневрира във въздуха. Всяко витло е инсталирано на лек 3D-отпечатан кардан, което разрешава на транспортното средство да се движи бързо във всяка посока и даже да прави остри завои във въздуха.
MK3 (неговият предшественик) е направил сполучливо над 350 тестови полета с дистанционно управление.
Участвал е в две демонстрационни надпревари на Airspeeder в Южна Австралия през предходната 2022 година. Компанията е подготвена да накара MK4 да направи своя отпечатък през идната година с първата по рода си спортна серия Airspeeder Racing Series – първото по рода си съревнование за пилотирани летящи коли.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР