Летният туристически сезон стартира успешно и очаквам възходящата тенденция да

...
Летният туристически сезон стартира успешно и очаквам възходящата тенденция да
Коментари Харесай

Какви са очакванията за летния туристически сезон у нас

Летният туристически сезон започва сполучливо и чакам възходящата наклонност да продължи и през идващите дни. Това разяснява пред БНР Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. 

Драганов уточни, че още през май е имало растеж от 18% на туристите, като наклонността през юни е сходна.

„ Вече сме в така наречен междинен сезон. Това значи, че по курортите имаме всеобщо туристи, които стартират да идват. В комплексите Албена, Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг са най-вече чужденци. Българите вървят най-вече по-останалите градове по Черноморието.

Очакваме през този сезон да има към 3 милиона и 200 хиляди чужденци и 5 милиона и 100 хиляди българи “, изясни Румен Драганов.

Той добави, че не са чак толкоз доста българите, които вървят в Гърция и Турция на море. В Гърция ходели към 600 000 души, а в Турция  - по-малко.

„ Всички българи, които вървят в Гърция, посещават по 2-3 пъти и места в България. Имаме към 24 милиона пътувания на българи в България и 7 милиона са в чужбина. Имаме интензивно пътуващи над 3 милиона българи и те приблизително пътуват по към 6 пъти в годината “, сподели Драганов.

 istock istock
Той добави, че бюджетът, който би трябвало да отделят българите за отмора, няма да е по-различен от миналогодишния.

„ В заведенията за хранене има с  1-2 лв. повишаване на цените “, означи Драганов.

Според него проблем с фрагментите у нас няма, когато работодателите са подготвени да заплащат, а не да желаят чиновниците да работят против ниско възнаграждение. Даде образец, че всеобщо българи работят като сервитьори и спасители в Кипър, като повода е предлаганото по-високо заплащане. 

Подчерта още, че опциите за замърсяване на Черно море, поради взривения язовир в Украйна, са спекулативни. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР