Летният сезон е в разгара си, а средно между 30%

...
Летният сезон е в разгара си, а средно между 30%
Коментари Харесай

Шок с плодовите сокове! Поскъпването ще ви зашемети

Летният сезон е в разгара си, а приблизително сред 30% и 50% са скочили цените на натуралните сокове, студените чайове и фрешовете. Това открила инспекция на Нова телевизия в комерсиалната мрежа у нас. Производителите също признали за нарастването на цените.

Антоанета Живкова е майка на две деца, които обичат натурални сокове. Всеки ден изпиват по един още на входа на парка, в който се разхождат. „ Обичат, само че в последно време цените скочиха, за сметка на качеството. От 0,70 лева на 1,50 лева мисля, че е забележителна разлика. Увеличението е даже двойно ”, споделя тя.
-->
В жегата едни от най-търсените питиета са точно натуралните сокове, студените чайове и фрешовете от прясно изцедени плодове. Невена Райкова е продавач. Тя изяснява, че растеж в цената на соковете има и то с към 30-40 на 100.

Проверката открива, че най-масовите сокове са поскъпнали сред 30% и 50 %. Например дребната разфасовка от 200 мл от 0,60 лева към този момент се търгува за 0,90 лева Литър в кутия от 2,40 лева към този момент се продава сред 3,20 и 4,00 лева в другите магазини. При фрешовете повишаването е напряко галактическо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР