Летните месеци винаги са били най-критични за участниците в движението.

...
Летните месеци винаги са били най-критични за участниците в движението.
Коментари Харесай

Как да се повиши безопасността на движението в летните месеци?

Летните месеци постоянно са били най-критични за участниците в придвижването. Тогава и тъжната статистика регистрира най-вече произшествия на пътя, предизвестяват от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Неправилното изпреварване и високата скорост са водещите аргументи за злополуките. Като предварителна защита за понижаване на скоростта от община Пловдив на доста места в града построяват легнали служители на реда.

Засиленият трафик през лятото поради гастърбайтери и туристи води до повишаване на случаите на пътя. А сложните процедури за налагане на наказания на непознатите жители задълбочават казуса, считат от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

" Ако примерно бъдат засечени за скорост, изпраща се след няколко седмици или месец на някакъв адрес, примерно в Германия, някаква покана за заплащане. Сами разбирате, че куриери и пощенски услуги е безусловно неефективно. ", споделя Владимир Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия.

От неправителствения бранш показаха страдание, че и този парламент не е съумял да одобри промени в закона за придвижване по пътищата. Едно от предложенията касае образованието на младите водачи и потребността от спомагателни курсове.

" В Германия това, което е показателно - има един курс за водачи, които се изявяват на пътя в отрицателна светлина. Това са курсове, които имат за цел да превъзпитат, да донаучат водачите там, където има пропуски. ", споделя Атанас Бояджиев, правист.

Според Георги Бодурски толерантността на пътя не зависи от възрастта, а от културата на шофиране.

" Като карам велосипеда, чувствам единствено по шума на колите каква скорост развиват. Както се споделя - " Господ да ме пази! ", споделя той.

За да лимитират скоростта в града, от община Пловдив стартират стремително да подменят остарели и да построяват нови повдигнати пешеходни пътеки. От тази година плановете ще бъдат направени от предприятието „ Организация и надзор на превоза ", а районните кметства ще търсят реализатор.

" Веднага след построяването на нова улица, следват сигнали- апелирам ви, сложете служител на реда, тъй като децата, ние всички сме под опасност. Ще гледаме да вършим плановете с райониране, да не вършим план единствено за една улица, а за няколко прилежащи. ", изяснява Георги Стоилов- шеф на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " - Пловдив.

Очаква се да бъдат построени близо 200 ограничаващи неравности.

Златка Далчева, Васил Кръстев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР