Летище Варна обяви старт на летния сезон 2024 с обширен

...
Летище Варна обяви старт на летния сезон 2024 с обширен
Коментари Харесай

Летище Варна открива летния сезон с впечатляваща програма от полети

Летище Варна разгласи старт на летния сезон 2024 с просторен азбучник от полети, които свързват района с над 60 дестинации допълнително от 25 страни по света. Събитието маркира следващ сезон на интензивно развиване и привличане на интернационалните туристи.

След сполучливото присъединение на България към Шенгенското пространство, националният авиопревозвач Bulgaria Air усилва своите полети сред София и Варна , предлагайки до три полета на ден през делничните дни. Авиокомпанията Transavia France обновява своите директни полети от Париж към Варна, началото на които е планувано за 12 април, алегорично на Деня на авиацията .

През летния сезон пасажерите ще имат опция да избират сред постоянни и чартърни полети до европейски и междуконтинентални дестинации . Отбелязва се завръщането на маршрутите Нант-Варна и Лил-Варна на нискотарифната самолетна компания Volotea, както и увеличената периодичност на полетите на Turkish Airlines и Austrian Airlines до Варна.

Air Serbia възобновява своите директни полети от Белград , а нов маршрут се открива от Мюнхен с Discover Airlines, допълвайки към този момент съществуващите връзки с Германия. Ryanair и Wizz Air не престават да поддържат и уголемяват своята мрежа от дестинации, свързващи Варна с основни европейски градове.

Летище Варна разкрива богата чартърна стратегия , предлагайки полети до известни летни дестинации като Турция, Египет, Тунис, Испания и Италия. Програмата се обогатява с нови чартъри от Германия, началото на които е планувано за май, както и полети от Полша и Скандинавските страни.

„ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, оператор на Летище Варна, акцентира своя ангажимент към повишение на качеството на обслужване , разширение и модернизиране на инфраструктурата. През 2023 година, летищата Варна и Бургас обслужиха над 3,7 милиона пасажери, демонстрирайки мощната си позиция като врата към Черноморието и значим детайл в развиването на туристическия и транспортен бранш в района.

Летище Варна с неспокойствие чака да посрещне туристи от целия свят , обещавайки вълнуващо лято с невиждани благоприятни условия за пътешестване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР