Летище София ще се сдобие с нова система за обработка

...
Летище София ще се сдобие с нова система за обработка
Коментари Харесай

Летище София инвестира 20 млн. лв. в нова система за багаж

Летище София ще се снабди с нова система за обработка на багажа (BHS). Инвестицията е за над 20 млн. лева и включва доставка, инсталиране и поддръжка на най-модерното решение за ръководство на багажа на пасажерите, оповестяват от пресцентъра на концесионера „ Соф Кънект “. Системата ще бъде обезпечена от френски консорциум Alstef Group, а контрактът сред двете страни е подписан през предходната седмица. 

С вложението концесионерът се надява да усъвършенства качеството на обслужване на пасажерите. Съществуващата система е подвластна от една остаряла машина, до момента в който новата разполага с четири с общо тегло 7 тона и потенциал до 2400 багажа на час. Това би трябвало да разреши сигурната обработка на милиони чекирани багажи годишно.

Системата за ръководство на багажа е от основно значение за действието на летището. Придобиваме авангардно софтуерно решение, което ще ни направи по-бързи и по-ефективни в интерес на милионите ни пасажери. Проектът е част от цялостната промяна на летището, за която влагаме над 150 млн. лева до края на 2025 година “, съобщи Хесус Кабайеро при подписването на контракта.

Системата транспортира записания багаж от зоната за регистрация за полет през 4 равнища на сигурност и поддържа тройно запазване на системите. По този метод се подсигурява най-високо равнище на надеждност и успеваемост в обслужването на багажите. Новата система разрешава както цялостно самообслужване (т. нар. self-bag drop) при предварителна регистрация за полет, по този начин и асистирано от чек-ин сътрудници обслужване.

За Alstef Group е наслаждение да си партнира с Летище София при избора и внедряването на системата за обработка на багаж. По този метод поддържаме устрема на летището да обезпечи по-ефективно обслужване и по-приятно преживяване на своите пасажери “, сподели Никола Бретон.

С въвеждането в употреба на новата BHS, Терминал 2 ще може да обслужва доста по-голям брой пасажери. Внедряването на системата е част от проекта за развиване на летището, който ще разреши на Терминал 2 да поеме целия трафик от съвсем 70-годишната постройка на Терминал 1.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР