Летецът пионер планира да обиколи цяла ЕвропаМечтата ми е да

...
Летецът пионер планира да обиколи цяла ЕвропаМечтата ми е да
Коментари Харесай

Инженер напусна работа, за да се посвети на соларните самолети

Летецът пионер възнамерява да обиколи цяла Европа

„ Мечтата ми е да пътувам, където желая, без да изцапвам планетата. Мисля, че съм напът да го реализира ”. Това споделя Жан-Батист Лоазеле, основал плана „ Криле за планетата ”. За него инженерът и странник напуща работа и се посвещава на слънчевите самолети.

„ Моят аероплан се издига самичък с перка с диаметър един метър. Захранва се с акумулатори, които се зареждат от слънчеви панели на крилете ”, изяснява Лоазеле, предава Дойче Веле, представено от. Той работи върху машината три години и влага в нея всичките си спестявания. Инженерът обича природата и техниката и в началото основава подводни роботи.

Албатрос, покрай Южния полюс, обаче възпламенява Жан-Батист по летенето. „ Полетът на албатроса е прелестен. Той ме въодушеви и си споделих, че и аз желая да хвърча като него някой ден ”, споделя той. И го прави - обикаля по въздух цяла Франция, което са над 2000 км.

В авиоиндустрията мнозина го считат за вманиачен, тъй като е уверен, че огромните самолети със стотици пасажери един ден ще летят със слънчева сила. Летецът пионер възнамерява да обиколи цяла Европа, с цел да въодушеви от ден на ден хора да летят със слънчева сила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР