Летаргията при кучета може да е признак на много различни

...
Летаргията при кучета може да е признак на много различни
Коментари Харесай

Какво да правим, ако кучето е летаргично

Летаргията при кучета може да е симптом на доста разнообразни положения. Това е, което ветеринарите назовават ​​неспецифичен знак, което значи, че нещо визира естественото държание на вашето куче, само че този знак не ви споделя безусловно какво не е наред.

Когато се споделя Кучето ми е летаргично и не е себе си, се има в поради, че стопанинът има много добра визия за настоящите енергийни равнища на кучето, които се разграничават от естествените енергийни равнища. Ако се прави умозаключение въз основа на наблюдаване и съпоставяне на държанието на друго куче (например куче от същата порода на ваш другар или съсед), може да не е същото. Въз основа на тази информация можете да работите с вашия ветеринарен доктор, с цел да разберете какво предизвиква летаргията на вашето куче и от какви лекуване се нуждае, в случай че има такива.

Какво е заспалост при кучета

Летаргията се дефинира с по-малка интензивност на вашето куче от нормално или равнището на неговата интензивност е понижено по отношение на естественото, съгласно доктор Ейми Атас, ветеринар. Това е неспецифичен симптом, тъй че не съставлява диагноза. Летаргията в действителност демонстрира, че нещо кара кучето да се усеща зле и е подобаващ миг да се свържете с ветеринарен доктор. Признаците на заспалост варират доста от едно куче до друго и включват следното държание на кучето:

- Умора или сънливост;

- Ниска енергия;

- Движейки се по-бавно;

- Остават в леглото или сандъка си;

- Нежелание да става и да играете, да се движи и вероятно да яде;

- Не желае да отиде на разходка;

- Нежелание да прави неща, които нормално би предписание.

Ако забележите кучето си да лежи и да не прави доста, това може да е обикновено държание за 13-годишно куче с артрит, само че е симптом на заспалост за малко кученце. Но летаргията не е безусловно функционалност на възрастта. Ако вашето възрастно куче върви на три разходки дневно и в този момент отхвърля да излезе, можете да го опишете като летаргично. По създание - би трябвало да има смяна в държанието спрямо изходното равнище на кучето, с цел да се каже, че те са летаргични, споделя доктор Атас.

Как летаргията при куче се разграничава от сънливостта

 Кучето е летаргично

Ако кучето ви е сънливо, нормално можете да го разсъните с обичаното му лакомство. Или може да стане, когато чуе звънеца на вратата. Обратно, куче, което е летаргично, евентуално не се усеща добре, тъй че за него е доста по-трудно да се върне към естественото си държание.

Друга разлика сред летаргията и сънливостта е продължителността на времето. Ако вашето куче е сънливо и има спокойна сънливост, евентуално ще се разсъни, чувствайки се по-добре. Ако са летаргични, сънят не ги кара автоматизирано да се усещат по-добре, споделя доктор Атас. - Решаването на казуса ги кара да се усещат по-добре и от време на време самото време взема решение казуса. Ако положението на вашето куче не се усъвършенства със сън, ще би трябвало да идентифицирате и да се справите с главната причина.

Какво предизвиква заспалост при кучета

Причините за заспалост варират от нещо относително доброкачествено (като неприятен сън), до съществени болести. И в двата случая признаците на заспалост при куче могат да бъдат сходни. Това е мястото, където вашият ветеринарен доктор ще би трябвало да направи някои проучвания, с цел да разбере какво предизвиква заспалост, като да вземем за пример:

- Болка (източникът ще бъде определен);

- Болест при кучето или бактериална инфекция;

- Реакция към ваксина;

- Психическото положение на кучето;

- Ефекти от медикаментите.

Нека си представим, че куче има стомашен вирус или артрит или неотдавна е претърпяло интервенция. Кучето може да не желае да става и да се движи, тъй като не се усеща добре. Обратно, в случай че повода е болежка, гадене или странични резултати на медикаменти, резултатът може да е заспалост, заради което се смята за неспецифичен симптом.

Могат ли алергиите да причинят заспалост при кучета

 Летаргия при куче

Самите алергии нормално не вършат кучетата летаргични, в случай че не са толкоз тежки, че кучето не се усеща добре, изяснява доктор Атас. Например, в случай че кучето ви се почеше дотам, че да аргументи рана или зараза, тогава кучето може да стане летаргично.

Могат ли антибиотиците да причинят заспалост при кучета

Антибиотиците могат индиректно да допринесат за заспалост, тъй като имат капацитета да накарат кучетата да се почувстват зле или да им се гади, споделя доктор Атас. Ако вашето куче стартира да приема антибиотик и той разстрои стомаха му или му аргументи диария, има възможност да почувства неприятни резултати, в това число заспалост. Ако куче приема антибиотици и се държи летаргично, има възможност летаргията да произтича от първичния медицински проблем, за лекуване на който се употребяват антибиотиците.

Кучето ми е летаргично, само че яде и пие

Летаргията не визира безусловно апетита на кучето, в случай че няма други признаци като повръщане или диария. Можете да са в действителност летаргични, само че въпреки всичко да поддържат апетита си и да пият естествена вода, споделя доктор Атас. Когато оценявате летаргията, вашият ветеринарен доктор евентуално ще попита дали е имало някакви промени в апетита или потреблението на вода на вашето куче и дали кучето ви изпитва стомашно-чревно разстройство. Ако вашето куче има стомашно-чревни проблеми, летаргията може да е симптом на електролитен дисбаланс, дехидратация при животното или тресчица.

Кога би трябвало да се обадите на вашия ветеринар?

 Летаргично куче

В обстановки, в които кучето ви е летаргично, само че не демонстрира други признаци на заболяване, вашият ветеринарен доктор може да предложи да изчакате няколко часа, с цел да видите дали казусът ще се позволи от единствено себе си. Ако няма усъвършенстване след 24 часа, вашето куче би трябвало да посети ветеринар за цялостен физически обзор и кръвни проучвания. Като опция, в случай че летаргията е непрекъсната и е съпроводена от други признаци като повръщане, би трябвало да разберете какво я предизвиква, тъй като нещо не е наред, споделя доктор Атас.

Изводът е, че летаргията не е диагноза. Важно е да знаете естественото равнище на интензивност на вашето куче, с цел да можете да разберете по кое време то става летаргично. Ако не сте сигурни, по-добре е да заведете кучето си на ветеринар, тъй че в случай че има сериозен проблем, да се погрижите за него допустимо най-бързо “, споделя доктор Атас. Хубаво е да имате връзка с вашия ветеринарен доктор, тъй че да се чувствате удобно и да може да се свържете с него, в случай че смятате, че има проблем.

Вижте още: Симптоми на заспалост при котка

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР