Лестър спечели с 2:0 домакинството си на Рен в първи

...
Лестър спечели с 2:0 домакинството си на Рен в първи
Коментари Харесай

Лисиците излъгаха Рен с два гола, гледат към 1/4-финала

Лестър завоюва с 2:0 семейството си на Рен в първи мач от 1/8-финалите в Лигата на конференциите. „ Лисиците “ играха рационално и се възползваха от дребното шансове, които имаха. Головете във вратата на френския отбор вкараха Марк Олбрайтън през първата част и резервата Келечи Ихеаначо в добавеното време на дуела.

Без подозрение Рен може да съжалява, че не стигна най-малко до гол. „ Червено-черните “ имаха своите благоприятни условия, само че не бяха задоволително прецизни, тъй че да си улеснят задачата в реванша. Вторият мач сред двата тима е единствено след седмица. Определено Лестър има удобен задатък и би трябвало да направи огромна нелепост, тъй че да го пропилее.

Първият удар към една от двете порти насочи Гаетан Лаборд още в 5-ата минута. Той овладя топката след осъществяване на директен свободен удар и стреля от границата на наказателното поле, само че надалеч настрана от вратата на Каспер Шмайхел.

В идващите минути гостите продължиха да нападат що-настоятелно, само че мъчно стигаха до голови благоприятни условия. Не се наложи и на Шмайхел да прави избавяне. Постепенно „ лисиците “ изнесоха играта в предни позиции. В средата на първата част Юри Тимеланс стреля непосредствено от директен свободен удар. Топката беше заложена фронтално против вратата, наоколо до дъгата. Получи се обаче рикошет в стената и заплахата отмина.

Половин час след началото домакините поведоха с гол на Марк Олбрайтън. Сериозна заслуга за попадението имаше Харви Барнс, който получи на левия фланг и проби в наказателното поле. Той пусна пас по земя, а Олбрайтън стреля от придвижване и едвам не скъса мрежата.

До края на първата част Лестър се настани в половината на Рен, като не съумя да вкара втори гол. Нямаше и доста чисти положения. Секунди преди почивката французите бяха доста покрай изравняването. Жонас Мартен се озова на стрелкова позиция, само че мерникът му беше неакуратен.

Пет минути след началото на втората част Рен изрази съществени искания за дузпа. Топката беше центрирана от ъглов удар. Получи се безредие в наказателното поле на „ лисиците “. Мартин Терие се ориентира най-бързо и стреля. Получи се рикошет в ръката на Чаглар Союнчу, само че преди този момент топката срещна бедрото. Поради тази причина Орел Гринфелд подмина обстановката. Не се намеси и системата ВАР.

Малко по-късно Лестър можеше да удвои преднината си. Киърън Дюсбъри-Хол се обърна и насочи удар по земя, само че Алфред Гомис реагира в точния момент и избави.

В 74-тата минута пристигна най-интересната обстановка от началото на втората част. Терие си освободи пространство за изстрел и насочи рисков подобен по посока вратата на Шмайхел. Вратарят обаче съумя да избави. Минута по-късно Лаборд проби отдясно и опита остро подаване във вратарското поле. Шмайхел внимаваше и съумя да отклони с крайник.

Десет минути преди приключването на постоянното време сантиметри разделиха Флавиен Те от гола. Той проби през центъра и стреля, само че около левия непряк дирек.

В добавеното време домакините удвоиха преднината си. Келечи Ихеаначо вкара попадението, което може да се окаже извънредно значимо преди реванша след седмица. Влезлият като запаса нападател приключи бърза контраофанзива, която започва след груба неточност от страна на Рен. Гостите изгубиха топката в противниковата половина, а „ лисиците “ доста бързо минаха от фаза отбрана във фаза нахлуване и наказаха съперника си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР