Лесно можете да разберете какво ще бъде времето през следващите

...
Лесно можете да разберете какво ще бъде времето през следващите
Коментари Харесай

Как котките предсказват времето през есента

Лесно можете да разберете какво ще бъде времето през идващите дни освен благодарение на прогнозите на метеоролозите. Поведението на домашните любимци също ще помогне при установяване на идния температурен режим. Народните поличби за котките не губят своята новост и държанието на тези животни ще помогне на притежателите им да узнаят авансово дали ще настъпи мраз.

През есента изключително всеки търси топлота, само че най-често времето се утежнява ден след ден. Експертите предлагат да наблюдавате държанието на вашите домашни любимци  и да научите по какъв начин те могат да предскажат времето. Народните поличби ще оказват помощ да се дефинират метеорологичните условия съгласно държанието на котките и котараците тази есен.

Котка, която лежи по тил и разтваря крайници, демонстрира, че скоро времето ще се промени и ще настъпи стопляне.

Ако животното не намира място за себе си в къщата, надрасква ъглите, мяука и по-късно се свива, скривайки носа си в лапите и прибира опашката си, скоро ще настъпи неприятно време.

Котката, която крие носа си в лапите, чака иден спад на температурата.

Неспокойното животно демонстрира, че времето на идващия ден няма да се промени към по-добро: вероятни са продължителни дъждове и даже снеговалежи.

Ако косматият ви домакински любим търси по-топли места в къщата, тогава няма потребност да приказваме за подобряването на есенното време.

Според сетивата, котка, която внушително спи на прага, има предусещане за неизбежна топлота.

Котка, която пие повече вода от нормално, демонстрира дълго чакано стопляне, само че преди този момент ще има неприятно време.

Стеснените котешки зеници и треперенето на главата ще ви кажат, че атмосферното налягане ще падне бързо.

Дъждовно време ще бъде предсказано от животно, облизващо опашката си и отказващо да излезе на разходка.

Котката постоянно се протяга и прозява - ще бъде топло, само че с това ще има и скок на атмосферното налягане.

Фактът, че неприятното време наближава, ще бъде посочено от котката, която нервно потрепва с опашка и не скача на перваза на прозореца.

Домашните любимци живеят един до друг с хората от незапомнени времена и за толкоз дълго време хората са се научили да разчитат неговите знаци. Котките могат освен да предизвестяват за измененията във времето, само че и да  станат същински талисмани за фамилията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР