Леонардо Бонучи бе официално представен като играч на Ювентус, след

...
Леонардо Бонучи бе официално представен като играч на Ювентус, след
Коментари Харесай

Бонучи: Целите на Юве са над моите, радвам се, че отново съм у дома

Леонардо Бонучи бе публично показан като състезател на Ювентус, след късия си престой в Милан. Защитникът се завърна при " бианконерите " и съобщи, че това е домът му.

" Исках да се завърна в Ювентус, тъй като ми липсваше вкъщи. Благодаря на клуба, мениджъра и сътрудника ми за това, че още веднъж съм тук. Щастлив съм и съм разчувствуван да играя както със остарели, по този начин и с нови съотборници. Искам още веднъж да си подобря играта и да наваксам времето, през което ме нямаше. Знам, че би трябвало да се разпределям и да бъда гладен за победи. Аз съм експерт и би трябвало да слага задачите на Юве над моите. Ако през днешния ден, на 10-ти август, ми бъде препоръчано да напусна отбора, ще откажа. С годините израснах и помъдрях в Ювентус. За мен клубът е всичко, той постоянно ме е подкрепял. Тук се развих като състезател и човек.

 Шеф в Милан: Бонучи е икона!
Шеф в Милан: Бонучи е икона!

" Той е един от най-хубавите бранители в света "

Когато се разделихме, стана другарски - с здрависване и прегръдка. Знаех, че ще се завърна и това се случи 1 година по-късно. Днес стартира едно ново премеждие. Вярвам, че съм по-добър човек. Ще направя всичко допустимо да пазя клубните цветове, както правех в продължение на 7 години. Няма прецизен миг, в който взех решение да се завърна. Що се отнася за гола (в дербито сред Милан и Ювентус), аз съм бранител - въвеждам доста рядко и по тази причина се зарадвах. Когато видя, че някой не се радва на собствен гол, аз го подлагам на критика - би трябвало да бъде експерт. Разбирам и одобрявам освиркването на почитателите. Моята задача е да го трансформира в овации. Уважавам тифозите.

Бях капитан на Милан, тъй като клубът искаше да съм огромното попълнение на една нова епоха. Всички знаем по какъв начин приключи тя. Миналото е минало. Гневът, който преди година ме накара да напусна Ювентус, беше вследствие на серия от произшествия, измежду които и разправията с треньора. Не се усещах подготвен да се разпределям изцяло за тима. Ако имахме Кристиано Роналдо против Реал (Мадрид), нямаше да започваме мачовете с тях при 0:1. През годините той правеше разликата сред нас и тях. Винаги е фокусиран на подготовка и се раздава до дъно. Той ще вдигне равнището на целия състав, макар че Ювентус е огромен тим с доста играчи. Целта ни е да сме на финала в Мадрид и да спечелим Шампионската лига.

 Снимка 372812
Източник:

В интервала ми в Милан имах шанса да работя с Рино Гатузо, който е приказен човек. Той подвигна Милан на крайници, когато го пое през ноември. През тази една година натрупах доста отрицателни прекарвания, които ме направиха по-добър човек. Дадох всичко от себе си за " росонерите ". Но защото постоянно желая да спечелвам и да се развъртвам, взех решението да се завърна в Ювентус ", показа Бонучи на формалната конференция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР