Лео Меси спечели Златната топка за 2023 г. Осмата в

...
Лео Меси спечели Златната топка за 2023 г. Осмата в
Коментари Харесай

Историческо: Лионел Меси получи осма Златна топка!

Лео Меси завоюва " Златната топка " за 2023 година Осмата в сбирката му! За последно аржентинецът беше приет за най-хубав през 2021 година

Меси получи премията на гала в Париж. Това е втората премия в историята, която се дава съответно за сезон, а не за календарна година. Предишната отиде при Карим Бензема.
 Снимка 639914
Източник:

Миналият сезон Лео:

 Спечели Световното състезание и стана най-хубавият състезател на шампионата.

Победи 32+25 във всички шампионати (включително Интер Маями).

Трофеи с клубовете: Лига 1 + Суперкупата на Франция с ПСЖ.

А също и първата купа в историята на Интер - Купата на лигата.

 В Лига 1 и Купата на лигата Лео се отличи и самостоятелно: във Франция той стана най-хубав помощник, в Съединени американски щати - най-хубав голмайстор и състезател.

● Меси, на 36 години, е най-възрастният притежател на трофей в актуалната футболна история. Напред в това нареждане е единствено Стенли Матюс, който получава премията през 1956 година на 41 години.

● Лео завоюва първата си Златна топка през 2009 година - преди 14 години! Той изигра основна роля в требъла с Барселона (каталунците завоюваха всичко през тази година) и съвсем удвои гласовете на Кристиано Роналдо, който преди малко се беше преместил в Мадрид.

● Тогава Меси стана първият аржентинец в историята, спечелил Златната топка. И до момента си остава единствен - да, взе всичките 8 награди в историята на страната. А в Барса преди него наградата взеха петима - Луис Суарес, Йохан Кройф на два пъти, Христо Стоичков, Ривалдо и Роналдиньо.

 Втори за " Златната топка " остана Ерлинг Халанд, а трети Килиан Мбапе. 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР