Лентата, посветена на 20-ата годишнина на Майсторския клас на Райна

...
Лентата, посветена на 20-ата годишнина на Майсторския клас на Райна
Коментари Харесай

Филм и награда за Райна Кабаиванска в Рим

Лентата, отдадена на 20-ата годишнина на Майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет, е режисирана от Найо Тицин, по сюжет на Петър Барбалов, продуцент е доктор Георги Текев. За първи път филмът бе излъчен на 24-и май в ефира на NOVA NEWS.

Документалната лента е роман от първо лице на великата оперна дива. Със свидетелства се включват и нейни възпитаници, в този момент артисти със международна популярност - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Мария Агреста, Мария Радоева, както и двама млади дебютанти - Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино. За основаването на първия майсторски клас в България приказва неговият създател и продуцент, изпълнителният шеф на Нов български университет доктор Георги Текев.

Събитието, проведено от Българския културен център в Рим, ще се състои на 26 юни в Дома на киното в сърцето на Вила Боргезе. Отново там на 23 юни, Райна Кабаиванска ще получи премията „ Карлота Болонини “ на гала, отбелязваща 100 години от рождението на огромния италиански режисьор Мауро Болонини, снимал шедьоврите „ Травиата “, „ Адриана Лекуврьор “ и „ Веселата вдовица “ с недостижимата оперна актриса.

Вечер на респект към Райна Кабаиванска и от фествала Classica al Tramonto - на 22 юни на лятната сцена на Ботаническата градина в Рим младите артисти от Школата Кабаиванска Киара Изотон и Джузепе Инфантино (стипендиант на фонд „ Райна Кабаиванска в НБУ), ще изпълнят арии и ансамбли от операта „ Тоска “ пред погледа на своята учителка.

През септември Райна Кабаиванска идва в България за своя 22-ри Международен майсторски клас, проведен от Нов български университет. Класът ще се организира в зала „ България “ и ще стартира с прослушване на 8 септември, а на 2 октомври лауреатите ще имат церемониален Галаконцерт със Софийската филхармония с диригент Маестро Найден Тодоров.

Новините на NOVA и Нов български университет са стратегически сътрудници в популяризирането на XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР