Lenovo се наложи като най-големият производител на компютри и таблети

...
Lenovo се наложи като най-големият производител на компютри и таблети
Коментари Харесай

Lenovo е продала най-много компютри и таблети през 2020


Lenovo се наложи като най-големият производител на компютри и таблети в света
(снимка: CC0 Public Domain)

П азарът на лични компютри, в това число таблети, се разрасна по целия свят през 2020 г . Китайската компания Lenovo е отпред по продажби, следвана от близо от Apple, която е номер едно при таблетите, съгласно отчет на Canalys.

В интервала октомври-декември пазарът на компютри записва трето подред тримесечие на напредък и видим годишен растеж. Продажбите през четвъртото тримесечие доближиха 143,7 милиона бройки, което е растеж от 35 % на годишна база, сочат данните на.

Междувременно, общите доставки на компютри за 2020 година се усилиха със 17 %, достигайки 458,2 милиона бройки. Това е най-големият размер от 2015 година насам. В последните няколко години пазарът на компютри (вкл. таблети) намаляваше, само че пандемията от ковид докара до възобновяване му.

От променената пазарна обстановка се възползва китайският производител Lenovo, който достави 28,8 милиона устройства през четвъртото тримесечие и 87 милиона през годината като цяло, постигайки растежи надлежно от 41% и 19%.

Apple следва изкъсо Lenovo с доставки в размер на 26,4 милиона устройства през последното тримесечие и 81,3 млн. през годината като цяло. Купертино реализира растежи надлежно от 42% за тримесечието и 23% за годината.

В сегмента на таблетите, Apple господства както през последното тримесечие, по този начин и през цялата година с доставки надлежно в размер на 19,2 милиона и 58,5 милиона броя. Следват Samsung, Huawei и Lenovo. Южнокорейският колос е доставил надлежно 9,9 милиона и 31 милиона таблета.

Забележително е, че пораства и пазарът на хромбуци през предходната година, заради прехода към онлайн обучение и отдалечена работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР