Lenovo Group, която е най-големия производител на компютри в света,

...
Lenovo Group, която е най-големия производител на компютри в света,
Коментари Харесай

Пандемията помогна на Lenovo да постигне рекордни резултати

Lenovo Group, която е най-големия производител на компютри в света, регистрира по-добри от предстоящото финансови резултати за тримесечието, които се възползват от новата наклонност за отдалечена работа като разследване от пандемията.

Китайският колос записва нови върхове във връзка с приходите, облагата преди облагане с налози и чистата облага, а за първи път от 6 тримесечия насам трите съществени подразделения на Lenovo регистрират годишен растеж.

Нетната облага на компанията за интервала се е нараснала с 53% до 310 милиона $, а приходите са нарастнали със 7% до 14.5 милиарда $. Дистанционната работа и образование са помогнали за растеж в търсенето на компютри и таблети и приходите от тях са се нараснали с 8% до 11.5 милиарда $.

Подразделението за мобилни устройства, което включва телефоните с марката Motorola, записва 39% повече доходи по отношение на предходното тримесечие, а също така те са с 0.6% повече и на годишна база. Загубата се свива с 28 милиона $ по отношение на предходното тримесечие.

Компанията показва, че растеж в главните пазари на Южна и Северна Америка за заздравил позициите й там, в това време се регистрира и ускорено усъвършенстване в Европа и Азия. През тримесечието Lenovo пусна сгъваемия модел razr 5G, както и своя първи геймърски телефон с марката Legion.

Бизнесът с артикули за центрове за данни също записва растеж на приходите на годишна база - с 11% до 1.48 милиарда $, а също така е с усъвършенствана рентабилност. При облачните решения нарастването на приходите е с 34%, а също така и други отдели са отчели двуцифрен растеж. Подобна е обстановката и при смарт IoT решенията (36%), смарт инфраструктурата (21%) и Smart Verticals (72%).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР