Леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно

...
Леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно
Коментари Харесай

Нанков: Леките коли няма да усетят въвеждането на тол таксите

Леките коли няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно ще го усетят тежкотоварните. А приходите от тол системата ще се разходват за поддръжка на пътната инфраструктура и за градежа на нови скоростни прави от републиканската пътна мрежа, открои районният министър Николай Нанков пред Българска национална телевизия.

За 5 месеца доведохме процедурата по тол системите до едно необратимо развиване, защото имаме към този момент определен реализатор. Очакваме да се апелира решението - има обикновено законоустановени процедури. Надявам се ще приключим процедурата до няколко седмици, сподели Нанков.

Нашите адвокати са уверени, че процедурата е изцяло транспарантна и законосъобразна. Рискът с тол системите не е толкоз огромен. Всеки ден е значим за тол системите. Финансовата компания оцени вредите без тол системата на над 1 млн, по тази причина всеки ден е значим.

Предвижа се пътищата, които ще попаднат в обсега на тол таксите, да не са повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа. Който натоварва повече пътната мрежа, той ще заплаща повече, сподели Нанков. Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани, означи още той. До стадиите на въвеждането би трябвало да са подготвени нормативната база, тарифирането, финансовия модел и обсега на пътищата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР