Лекарят на Славия Дениз Йълмаз спаси вратаря Георги Петков след

...
Лекарят на Славия Дениз Йълмаз спаси вратаря Георги Петков след
Коментари Харесай

Лекарят на Славия: Петков се бореше за живота си, глътна си езика три пъти

Лекарят на Славия Дениз Йълмаз избави вратаря Георги Петков след сблъска на мача с ЦСКА (2:3) нощес. Вратарят е глътнал езика си на терена няколко пъти, а вратата на колата за спешна помощ, която трябваше да го откара в болница, заяде и не можа да се отвори 6-7 минути.
 Стана ясно какъв брой време ще отсъства Георги Петков
Стана ясно какъв брой време ще отсъства Георги Петков

Президентът на Славия внесе изясненост за положението му

" Гошо безусловно се бореше за живота си. Когато хукнах и отидох да видя какво става, гледката не беше за всички. Обръщайки Петков, видях, че целият е посинял. Започнах да работя незабавно. Извадих езика му. Но знаете ли какво се случи - той след това още два пъти гълташе езика си. Общо три пъти. Получи спазъм, стартира да рита с крайници. Задушаваше се и щеше да почине в ръцете ми! ", описа Дениз пред " Блиц ".
 Жорди Кайседо със известие за Георги Петков
Жорди Кайседо със известие за Георги Петков

Нападателят на " алените " пожела на Петков бързо възобновяване

" Когато се пооправи и се надигна, аз видях, че е доста несъответстващ. Попитах го какъв е резултатът, а той единствено гледаше едвам-едвам. Когато след втория и третия ми въпрос: " Къде си сега и кой ден сме? " не последваха никакви отговори, усетих, че нещата не са добре. Че Гошо е получил тежко комоцио ", добави Йълмаз.

Дениз и треньорът на вратарите на Славия Радо Станев съумяха да отворят вратата на колата за спешна помощ с дърпане и ритници, след което Петков беше откаран във ВМА.

Там направените скенери на глава и бял дроб посочили, че няма нищо притеснително. Очаква се Гошо да бъде изписан на следващия ден или в сряда.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР