Лекарство за лечение на астма и алергии се свързва и

...
Лекарство за лечение на астма и алергии се свързва и
Коментари Харесай

Лекарство за астма блокира ключов протеин на новия коронавирус

Лекарство за лекуване на астма и алергии се свързва и може да блокира основен протеин, създаван от вируса SARS-CoV-2, с което се понижава размножаването на новия ковид в човешките имунни кафези, откриха учени от Индийския теоретичен институт, представени от " МедикълЕкспрес ".

Лекарството монтелукаст се ползва повече от двадесет години за понижаване на възпаленията, предизвиквани от астма, сенна хрема и копривна тресчица.

В проучването, оповестено в изданието " иЛайф ", учените демонстрират, че лекарството се свързва устойчиво с протеина Nsp1 на новия ковид, един от първите протеини, които се освобождават в човешките кафези. Той се свързва с рибозомите в имунните кафези и блокира синтеза на жизненоважни протеини за имунната система, като по този начин я отслабва.

Това значи, че блокирането на Nsp1 понижава вредите от вируса в човешкия организъм.

Протеинът Nsp1 към този момент остава неизменен в другите разновидности на ковид и се чака медикаментите, които го нападат, да са ефикасни против всички разновидности на вируса, сподели Танвеер Хусаин от индийския институт, старши началник на проучването.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР