Лекарство срещу КОВИД на Пфайзер е слабо или почти неефективно

...
Лекарство срещу КОВИД на Пфайзер е слабо или почти неефективно
Коментари Харесай

Лекарството на Пфайзер за Covid не лекува млади хора

Лекарство против КОВИД на " Пфайзер " е едва или съвсем неефективно при младежи, въпреки да понижава заплахата от хоспитализация и гибел при високорискови възрастни пациенти, откри огромно проучване, представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Резултатите от израелско изследване измежду 109 000 пациенти възобновява полемиката за решението на управляващите в Съединени американски щати да се ползва всеобщо лекарството паксловид като терапия за КОВИД-19 поради лесния му банкет в домашни условия. Администрацията на президента Байдън похарчи над 10 милиарда щатски $ за покупката на лекарството и даването му за разпространяване в хиляди аптеки в Съединени американски щати.

Учените са открили, че " Паксловид " понижава хоспитализациите при пациенти на възраст над 65 година с близо 75 на 100, в случай че приемът му стартира скоро след заразяване. Тези резултати удостоверяват по-ранните, довели до разрешението за приложимост на препарата в Съединени американски щати, както и в други страни.

Но при хора на възраст от 40 година до 65 година не се следят изгоди от приема, сочи анализът на медицински досиета.

Проучването има някои ограничавания поради методиката, при която са употребени данни от огромни израелски здравноосигурителни компании вместо осъществяване на рандомизирано контролно проучване върху доброволци - златният стандарт в медицинските проучвания.

Резултатите отразяват и изменящите се характерности на пандемията - с огромно болшинство от хора, които имат към този момент отбрана против вируса от имунизация или прекарана зараза. При по-младите хора това мощно понижава риска от тежка зараза и затруднения от КОВИД-19. Американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите наскоро оповестиха, че към 95 на 100 от американците на възраст на и над 16 година са придобили някаква форма на имунна отбрана против новия ковид.

Говорител на компанията " Пфайзер " отхвърли коментар на резултатите от проучването, оповестени в профилираното издание " Ню Ингланд джърнъл ъф медисин ".

Лекарството на компанията бе утвърдено за приложимост в Съединени американски щати в края на предходната година при възрастни и деца на и над 12 година, считани за високорискови поради затлъстяване, диабет и сърдечни болести. Над 42 на 100 от възрастните в Съединени американски щати се считат за затлъстели, сочат данни на Центровете за надзор и профилактика на болесттите.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР