Лекарското съсловие в Пирогов беше наклеветено – от служебния здравен

...
Лекарското съсловие в Пирогов беше наклеветено – от служебния здравен
Коментари Харесай

Ръководител в Пирогов покани Кацаров да си върне лекарските права и да работи на първа линия при новата КОВИД вълна

Лекарското съсловие в „ Пирогов ” беше наклеветено – от служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров, като има най-малко 4 изказвания от последните дни, които са погрешни. Това съобщи доктор Камен Данов, шеф на клиниката по по „ Гастроентерология ” на „ Пирогов ” и завеждащ за известно време на КОВИД отделението на болничното заведение.

6 хоспитализации, от които едната е на господин Кацаров – не 800, не 600, не 400 – това е казусът в " Пирогов " съгласно инспекцията на Здравната каса (НЗОК), акцентира Данов. По думите му пред Българска национална телевизия, „ Пирогов ” въобще не е получил пари за случая с Кацаров. Лекарят счита и, че въпросните шестима души може да са увещавани да кажат, че не са приети в болница в „ Пирогов ” - техните документи в действителност не са неправилни, а единствено недоизчистени.
 Работещите в Пирогов още веднъж затвориха столичен бул. в символ на митинг Работещите в " Пирогов " още веднъж затвориха столичен бул. в символ на митинг
Служителите на " Пирогов " желаят да бъде върнат на поста му. По думите на лекари най-обидното е, че в границите на по-малко от два месеца в...

– могъл е да вземе парите, които коства лекуването на доктор Кацаров, за клиниката, в която работи, счита още доктор Данов. Доц. Атанасов е началник на клиниката по вътрешни заболявания и на КОВИД отделението.

Започна инспекция единствено при лечебните заведения, които изнесоха КОВИД рецесията. Работиха толкоз време и в този момент им споделят да си върнат в допълнение парите, които получиха за работа на първа линия, уверен е Данов.

„ Човек би трябвало да има проблем ментален, с цел да си разреши да прави подправени хоспитализации ”, заключи Данов, като преди този момент сподели: Вие в „ Пирогов ” идвали ли сте, по какъв начин може някой да си намерения, че болничното заведение няма пациенти.

Що се отнася до заплатите на шефовете, доктор Данов е безапелационен – в структуроопределящите лечебни заведения няма такива шефове, вземащи по 80 000 лв. годишно. За частните лечебни заведения може да е обикновено, те вършат бизнес – в държавните заплатата на шефа е 5-6000 лв.. Нима не заслужават това за отговорността, която носят, попита доктор Данов.
 Има ли корист с клинични пътеки в Пирогов? Има ли корист с клинични пътеки в Пирогов?
„ Тежко е да се потвърждава кой е прав и кой лъже. В случая има преекспониране на новината, което води до доста бързи реакции. Доколко...

Можеше да бъде махнат шефа на „ Пирогов ”, без да се прави тази псевдосензация, безапелационен е доктор Данов. А на въпрос къде ще е болничното заведение при идната вълна на ковид, лекарят отговори – министър Кацаров е пуснал заповед за 200 кревати в болничното заведение. Но няма проблем, дано си възвърне лекарските права доктор Кацаров и с проф. Салчев да заповядат да работят, ще има места, безапелационен беше доктор Данов. Нормално е хората да не желаят да ги назовават убийци и крадци, акцентира той.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР