Лекарите от Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ Св. Марина“ –

...
Лекарите от Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ Св. Марина“ –
Коментари Харесай

Иновативни техники при операции в Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Лекарите от Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна осъществиха серия от ендоскопски асистирани сърдечни интервенции, като приложиха напълно нови миниинвазивни оперативни достъпи. Иновативните техники са употребявани при интервенции на митрална и трикуспидална клапа, а в обособени случаи и при коронарен байпас на една от най-важните артерии на сърцето, разясни ръководителят на Клиниката по кардиохирургия във варненската университетска болница „ Св. Марина “ проф. доктор Пламен Панайотов. Тези интервенции са надграждане до по-високо равнище на минимално инвазивните интервенции, осъществявани през последните години в Клиниката.

Иновативната оперативна техника изисква цялата интервенция да протича под ендоскопски  надзор. Клиниката разполага с доста добра инсталация с опция както за 2D, по този начин и за 3D изображение. Имплантите се вкарват през минимални сечения към 3 см в непосредствена непосредственост до ареолата на пациента, посочи доктор Милен Славов от Клиниката. Той  добави, че интервенцията е щадяща, с нея се заобикалят сериозните затруднения и инфекции на гръдната рана, като възобновяване на пациента след интервенция е по-бързо. Пациентът може да излезе от болничното заведение и да кара, което не се предлага след общоприетата интервенция с прорез на гръдната кост.

Въвеждането на всяка нова методика в работата на експертите изисква надграждащо образование, за рационализиране в интерес на пациента, сподели още проф. Панайотов. Той акцентира, че внедряването на новаторските техники в работата на лекарите от Клиниката, е мотив за следващото посещение на проф. доктор Йено Солонике от Будапеща, Унгария – експертът, който към този момент 15 години спомага на екипа на проф. Панайотов за усъвършенстването на новите методики за миниинвазивни интервенции. Проф. доктор Солонике е проктор (обучаващ) за минимално инвазивна сърдечна хирургия в редица страни в Европа и на Арабския полуостров.

„ Проф. Солонике ни оказва помощ за следващ път да усъвършенстваме приложението на новите методики в миниинвазивната кардиохирургия, а също и да включим нови детайли, които могат да бъдат употребявани в хирургичните интервенции - в тази ситуация нов тип импланти “, сподели още проф. Панайотов. „ За всеки хирург е значимо да прави всяка последваща крачка и ние вървим по този път, с цел да се развиваме напред “, добави доктор Георги Бъчваров от екипа на Клиниката.

 „ С времето техниките се трансформират и опциите порастват. В актуалната кардиохирургия разполагаме с новаторски способи в миниинвазивните интервенции. Тук съм, с цел да работя още веднъж с проф. Панайотов и неговия екип, с цел да реализираме оптималното равнище в тази област на кардиохирургията “, сподели проф. Солонике. Той акцентира, че екипът на Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „ Св. Марина “ е с доста високи професионални пълномощия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР