„Лекарите – инфекциознисти намаляват все повече и повече, защото това

...
„Лекарите – инфекциознисти намаляват все повече и повече, защото това
Коментари Харесай

Експерт обясни има ли спасение от коронавируса ВИДЕО

„ Лекарите – инфекциознисти понижават от ден на ден и повече, тъй като това е неоценена компетентност “. Това съобщи в предаването „ Неделята на NOVA” някогашният основен секретар на Българския лекарски съюз доктор Димитър Ленков.

Той разясни, че в случай че в област Видин възникне епидемиологична конюнктура, ще сътвори огромен проблем. Причината е закриването на Инфекциозното поделение на локалната болница поради дефицита на такива експерти.

Николай Костов от Асоциацията на притежателите на аптеки алармира, че в случай че продължава неуравновесеност ще изчезнат редица значими лекарства. "Наличности за 3 години на витамин Б изчезнаха за два дни ", сподели Костов. Той успокои, че към този момент има задоволително наличия на алкохол в запаса.

По думите му би трябвало да има баланс в търсенето. Костов изясни, че в случай че някой усети признаци на ковид, може да взема лекарства за съответните такива. "Ако има температура, може антипиретици, в случай че има кашлица - за кашлица медикаменти и т.н ", посочи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР