Лекарите и сестрите от института за спешна помощ „Н.Й. Пирогов”

...
Лекарите и сестрите от института за спешна помощ „Н.Й. Пирогов”
Коментари Харесай

Лекари и сестри от Пирогов излязоха на протест

Лекарите и сестрите от института за незабавна помощ „ Н.Й. Пирогов” излязоха на митинг против управлението на болничното заведение.

Синдикалната секция „ Подкрепа” в незабавната помощ е изпратила писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев с редица претенции, както и за оставка на изпълнителния шеф на „ Пирогов” проф. Асен Балтов, съобщи bTV.

„ Сезираме ви за възходящото напрежение в най-голямата незабавна болница в България, подбудено от безредното и некадърно ръководство на настоящето ръководство”, се споделя в писмото.

В причините за желаната оставка се показват още и образци за „ скандални назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи трудови хонорари за сметка на медицински служители”.

Медицинските чиновници, излезли на митинга през днешния ден, се оплакаха, че нямат консумативи и медикаменти и че заплатите им доста са намалели.

По думите им доверието към новото управление към този момент е изчерпано. Протестиращите медицински служащи обявиха, че на следващия ден още веднъж се събират, с цел да изразят недоволството си, както и че са подготвени да си подадат групово оставката, в случай че и проф. Балтов не се отдръпна.

От управлението на болничното заведение дадоха отговор, че няма да разясняват митингите, до момента в който не завърши инспекцията на здравното министерство. Тя беше разпоредена през вчерашния ден от министър Кирил Ананиев след писмото на протестиращите медици.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР