Лекари от ИСУЛ ежедневно спасяват от смърт и трайни увреждания

...
Лекари от ИСУЛ ежедневно спасяват от смърт и трайни увреждания
Коментари Харесай

Спасиха крака на моторист от ампутация, пострадал в катастрофа

Лекари от ИСУЛ всекидневно избавят от гибел и трайни увреждания мотористи, потърпевши при пътнотранспортно произшествие. В Клиниката по ортопедия към този момент разполагат с най-иновативните оперативни подходи.

Според началника на отделението проф. Пламен Кинов със стоплянето на времето се усилват тежките произшествия с мотоциклети. " Коляното елементарно се поврежда при напън, моторите доближават до 200 кг, " споделя той. Един от оперираните е 21-годишния Тони. " Щях да падна от мотора в гората и се подпрях на крайници си ", разкрива потърпевшият.

Друг пациент е Петър от Стара Загора, който може да се назова " знамение в медицината ". Преди 2 години катастрофира, а лекарите в града го оперират, само че по-късно се получава зараза. На младият мъж е приложено лекуване с биостъкло, с цел да бъде избавен от ампутация. Според медиците, тази терапия се прави за първи път у нас, а резултатът е повече от впечатляващ, заяви Нова.

Според доктор Кинов това е бил доста тежък случай, на който са осъществени 5-6 интервенции. " Използваме обиологично интензивно стъкло, което трансформира ph и отстранява микробите. Същевременно стъклото се резорбира, подтиква възобновяване и отстранява дефекта. В рамките на 2 години последователно замества костта ", изясни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР