Лекари от ерусалимския медицински център Шаарей Зедек извадиха пръстен, заседнал

...
Лекари от ерусалимския медицински център Шаарей Зедек извадиха пръстен, заседнал
Коментари Харесай

Лекари извадиха пръстен, заседнал в гърлото на дете

Лекари от ерусалимския медицински център " Шаарей Зедек " извадиха пръстен, затънал в гърлото на двегодишно момче, съобщи израелската новинарска организация ТПС, представена от БТГА.

Момчето се е оплакало от болежка в гърлото и е отказало да се храни. Казало е на родителите си, че е глътнало пръстен.

Родителите, поданици на източния ерусалимски квартал Шуафат, неотложно завели момчето в локална клиника, където рентгенова фотография посочила, че пръстенът е затънал в гърлото на детето. Служителите на клиниката са изпратили фамилията в " Шаарей Зедек " за изваждане на пръстена.

Въпреки че момчето не е изпитвало усложнения при дишане,медицинските лица са се тормозили, че назъбените ръбове на пръстена може да повредят хранопровода на пациента.

Специалисти от отоларингологичното поделение на болничното заведение са направили незабавна интервенция под цялостна анестезия, като сполучливо са отстранили пръстена. Детето е изпратено у дома в положително положение след един ден наблюдаване в болничното заведение.

След като детето се прибрало вкъщи, бащата му се обадил на лекарите, с цел да им благодари и да им каже, че: Адам още веднъж се усмихва и яде.

" Този случай ни подсети да бъдем деликатни и да се грижим за нашите деца ", сподели бащата.

Доктор Динор, лекувал дребния пациент, пък споделя, че случаят е образец за заплаха от усвояване на други дребни предмети - изключително кръгли акумулатори, като тези, които нормално се срещат в детските играчки.

Novini.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР