Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом изродиха

...
Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом изродиха
Коментари Харесай

Лекари спасиха бременна жена и бебето й след тежко пътно произшествие

Лекари от двете академични лечебни заведения " Пирогов " и " Майчин дом " изродиха прибързано по неотложност бебе на ранена в злополука родилка.
 
21-годишната жена потърпевша тежко при пътно-транспортно произшествие на 10 март. Била превозена в " Пирогов " с заплаха за живота , където екипът на Централна реанимация нормализирал положението й, оповестиха от болничното заведение.
 
За да бъде избавено бебето й, което е едвам в 28-ма гестационна седмица , бил образуван взаимен екип сред акушер-гинеколози от " Майчин дом " и " Пирогов ". Лекарите създали всичко, което е по силите им и след продължителна интервенция изродили бебето - момче с тегло 1300 гр., 39 см.
 
Майката и детето са настанени за интензивно лекуване и интензивно наблюдаване в реанимациите на двете лечебни заведения.
 БГНЕС-->
За последните 6 месеца това е вторият случай на взаимни ограничения на двете лечебни заведения за незабавна реакция при множествени контузии от автомобилни произшествия с бременни. Лекарите следят тревожната наклонност на зачестили случаи на потърпевши родилки при пътно произшествие се сплотяват в нуждата от взаимна самодейност за нараснало внимание и съблюдаване на разпоредбите за сигурност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР