Лекари от Дания, Ирландия, Холандия, Испания и САЩ, съобщиха за

...
Лекари от Дания, Ирландия, Холандия, Испания и САЩ, съобщиха за
Коментари Харесай

Лекари съобщават за ``необясними`` случаи на хепатит при деца в Европа и САЩ |

Лекари от Дания, Ирландия, Холандия, Испания и Съединени американски щати, оповестиха за " необясними " случаи на хепатит при деца, предаде Би Би Си. Специалистите все не могат да дефинират какво ги провокира.

Европейският център за надзор на болесттите (EЦКЗ) не прецизира какъв брой случая са открити общо в четирите европейски страни, само че Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че не по-малко от пет са диагностицирани в Ирландия, а други три - в Испания. От организацията предвиждат увеличение на заразените в идващите дни.

Разследванията на аргументите за инфекциите не престават във всички европейски страни, където са обявени случаи, заяви EЦКЗ.

Преди седмица за повишение на честотата на болестта при младото население, сигнализираха експерти от Англия. Обединеното кралство е мястото, където е обявен максимален брой случаи - общо 74 регистрирани до момента.

Миналата седмица Агенцията за здравна сигурност в страната обяви, че нормалните вируси, които предизвикват заразен хепатит (хепатит А до Е), не са открити сред заразените.

В Съединени американски щати отделът за публично здраве на Алабама потвърди за открити девет случая при деца на възраст от една до шест години,  две от децата се нуждаят от чернодробна трансплантация. Провеждат се следствия на сходни случаи в други щати, прецизираха оттова.

Изследователите търсят причинителя и считат, че е възможно инфекциите да са предизвикани от елементарен аденовирус. Аденовирусите са семейство вируси, които предизвикват заболявания като простуда, повръщане и диария.

От организацията във Англия оповестиха, че се търсят и други вероятни аргументи за инфекцията, като не е изключено измежду тях да е COVID-19. Експертите отхвърлят да има забележима връзка с имунизациите против ковид. 

Хепатитът е възпаление на черния дроб. Възможно е заболяването да възникне след преболедуване на вирусна зараза, излагане на избрани химични субстанции, корист с алкохол, опиати или да е породена от генетично заболяване.

Има пет съществени вида хепатит, предизвикани от характерни вируси - известни като A, B, C, D и E - само че никой от тях наподобява не е предизвикал възпалението на черния дроб, следено при тези деца.

Някои типове хепатит могат да преминат без да основат съществени проблеми, до момента в който други могат да причинят продължително увреждане.

Здравните управляващи на Обединеното кралство предупредиха родителите да внимават за симптоми на жълтеница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР