Лекар от МБАЛ Велинград (общинската болница) е получил заплахи, засягащи

...
Лекар от МБАЛ Велинград (общинската болница) е получил заплахи, засягащи
Коментари Харесай

Лекар от болницата във Велинград е бил заплашван от кмет в района - Здраве

Лекар от МБАЛ Велинград (общинската болница) е получил закани, засягащи неговата сигурност и тази на фамилията му. Това написаха в профила на здравното заведение в обществената мрежа.

Повече детайлности не се дават и не се знае дали има връзка със

В известието на лечебницата допълват, че офанзивите са били отправени от лице на изборна служба - в тази ситуация кмет на едно от селата на територията на община Велинград.

Сигналът е подаден в локалното Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи късно нощес и от полицията са дали обещание бърза интервенция, с цел да се стартира следствие. Заплахите са били отправени освен към експерта в „ бяла престилка “, само че и към неговите деца и близки.

“Подобен жанр закани към доктор, отправени от кмет на обитаемо място, който е определен от народа, са неприемливи! “, разясняват от здравното заведение.

За гибелта на 25-годишната родилка и детето ѝ стана известно в края на декември 2022 г. Жената е издъхнала откакто е развила необичаен синдром. Родилката е от прилежащия град Ракитово и има и други две деца. Била е докарана от брачна половинка си в 4,30 ч. сутринта през вчерашния ден, като съгласно неговите изказвания, по това време в АГ-отделението не е имало дежурен доктор.

„ Всички подхванати медицински действия са осъществени при съблюдаване на логаритмите и съгласно стандарти на актуалната здравна процедура “, разясниха тогава от лечебното заведение.

Близките на умрялата подадоха тъжба в полицията и по случая бе формирано досъдебно произвеждане. 



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР