Легитимността на Борислав Михайлов като законно избран президент на Българския

...
Легитимността на Борислав Михайлов като законно избран президент на Българския
Коментари Харесай

СГС прекрати още две дела срещу избора на Борислав Михайлов за президент на БФС

Легитимността на Борислав Михайлов като законно определен президент на Българския футболен съюз бе препотвърдена от правосъдните инстанции през днешния ден. Това стана, откакто Софийски градски съд приключи делата против решенията на Конгреса от 2021 година на още два клуба.

След като през януари тази година Софийският апелативен съд призна избора на Михайлов и Изпълкома му за легален, в този момент и Софийският градски съд приключи делото, заведено от два футболни клуба – ФК Венци (град Искър, област Плевен) и ФК Русокастро (област Бургас), против извършения на 12 октомври 2021 година конгрес на БФС, на който Михайлов завоюва против директния си съперник Димитър Бербатов.

Решенията са през днешния ден на правосъден състав с ръководител Цветанка Бенина по Търговско дело 2059 / 2021 - " И. Д. А., Футболен клуб " Венци ", Футболен клуб " Русокастро " против Сдружение " Български футболен съюз ".

Делото е прекъснато, защото въпросните " два клуба са изключени като членове на БФС и нямат юридически интерес да водят това дело ", прецизираха за Българска телеграфна агенция от Софийски градски съд. Въпросните аматьорски клубове имат опцията да апелират решението от през днешния ден в седемдневен период пред Апелативния съд.

Решението на Софийски градски съд действително е следващо доказателство за прозрачността и законността на свиканото точно по самодейност на Бербатов преди съвсем година и половина Общо заседание. Както е известно, незабавно след оповестяването на изборните резултати в Зала 1 на НДК някогашният нападател на Манчестър Юнайтед призна провалянето си и похвали организацията на събитието, само че след това се отметна от думите си и продължи с претенциите за президентската позиция.

Предстои да се види дали обжалващите до през днешния ден клубове ще съумеят да убедят Апелативния съд да преразгледа решението си. Но по всичко наподобява, че президентът на Българския футболен съюз е Борислав Михайлов, постоянно определен с четиригодишен мандат и стартирал на 12.10.2021 година, ще продължи да ръководи централата и българския футбол.

Преди това - на 29-и ноември 2022 година, БФС завоюва дело против Балкан (Варвара) от област Пазарджик. Тогава Софийският апелативен съд приключи производството по предявените от Сдружение " Футболен клуб Балкан " против Сдружение " Български футболен съюз " обективно кумулативно предявени искове с правно съображение чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ, като неприемливи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР