Том Брейди става съсобственик на английския футболен клуб Бирмингам Сити: „Харесва ми да бъда аутсайдера“

...
Легендата на NFL Том Брейди стана съсобственик на английския футболен
Коментари Харесай

Легендата на NFL Том Брейди стана съсобственик на английския футболен отбор Бирмингам Сити, съобщи клубът изненадващо в четвъртък съобщение. Звездният куотърбек, който се пенсионира през февруари, след като спечели седем Супербоула в своята забележителна 23-годишна кариера, ще поеме консултантска роля в британския отбор.

„Може би питате „Какво правите знаеш ли за английския футбол, Том?“, каза Брейди във видеоклип, публикуван онлайн в четвъртък. „Е, нека просто кажем, че имам много да уча. Но знам някои неща за победата.“

Брейди си партнира с Knighthead Capital Management, холдинговата компания на клуба в САЩ, за да стане малцинство собственик. Той ще бъде председател на нов консултативен съвет.

Казано, включително съвети относно здравето, храненето и благосъстоянието и работа по глобални маркетингови усилия и партньорства.

„Том Брейди се присъединява към екипа на Бирмингам Сити е изявление за намерение", каза председателят на борда Том Вагнер. „Ние поставяме летвата на световна класа.“

В същото клубно изявление Брейди добави: „Бях част от някои невероятни отбори в моето време и очаквам с нетърпение да приложа моите перспектива за създаване на същия успех тук, в Бирмингам."

Феновете ще се надяват, че пристигането на Брейди може да помогне за връщането на Бирмингам Сити обратно във Висшата лига на Великобритания, в която те се състезаваха за последно преди повече от десетилетие. Отборът, който в момента се намира във второто ниво на английския футбол, е базиран във втория по големина град в Англия и се възприема от футболните фенове като нещо като спящ гигант.

Брейди е последният в поредица високопоставени американци, които инвестират в английския футбол. Бившият защитен играч на годината в NFL J.J. Уат обяви през май, че е станал миноритарен инвеститор във футболния клуб Бърнли, докато през декември актьорът Майкъл Б. Джордан беше част от придобиването на Борнмът за 185 милиона долара.

"Знам, че един отбор е нищо без града, който се появява и стои зад него", каза Брейди в своето видео за обявяване, облечен в плътно прилепнала клубна фланелка. „Най-важното е, че знам, че ми харесва да бъда аутсайдер.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР